16:33 30.03.2018

З травня до вересня в усіх областях України очікується високий рівень пожежонебезпеки, затверджено план реагування - ДСНС

2 хв читати
З травня до вересня в усіх областях України очікується високий рівень пожежонебезпеки, затверджено план реагування - ДСНС

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) затвердила план протипожежного реагування в 2018 році.

"Кількість пожеж збільшилася на 20% порівняно з минулим роком", - сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко у п'ятницю на засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

За його словами, у зв'язку з цим необхідно активно працювати над превентивними заходами.

За словами глави ДСНС Миколи Чечоткіна, згідно з планом реагування передбачено, що Міністерство екології і природних ресурсів, Державне агентство лісових ресурсів, Державне агентство зони відчуження мають до кінця травня цього року завершити інженерно технічні заходи із протипожежного облаштування лісів і заповідників, оновити протипожежні розриви, лісові дороги і під'їзди до водойм.

Місцевим органам влади доручено вжити комплексних заходів із запобігання та ліквідації пожеж у лісових масивах, на торфовищах та землях сільгосппризначення.

Також цим відомствам доручено забезпечити постійний моніторинг ситуації з пожежною безпекою.

Крім того, місцевим і центральним органам влади доручено провести інформаційні кампанії щодо недопущення спалювання сухої трави та побутових відходів.

Міністерству оборони доручено забезпечити пожежну безпеку на полігонах.

"За даними українського Гідрометцентру, пожежонебезпечний період у 2018 році очікується складним, він характеризуватиметься великою кількістю днів із температурою повітря 30-35 градусів вище нуля, дефіцитом опадів, формуванням з травня до вересня періоду з високою пожежонебезпекою в усіх областях", - додав М. Чечоткін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА