17:42 26.03.2018

За слідство у справі про пожежу в таборі "Вікторія" взялася СБУ, така пожежа була не єдиною

2 хв читати
За слідство у справі про пожежу в таборі "Вікторія" взялася СБУ, така пожежа була не єдиною

До розслідування трагедії в одеському дитячому таборі "Вікторія", де під час пожежі у вересні минулого року загинули троє дітей, долучилися оперативники управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, повідомляє в понеділок сайт "24 каналу" з посиланням на активістів громадської організації "Оберіг".

"Відомо, що представники економічної контррозвідки СБУ провели окремі експертизи й наприкінці минулого тижня отримали повні результати", - йдеться в повідомленні.

Також видання повідомляє, що пожежа у "Вікторії" була не єдиним таким випадком, проте в інших обійшлося без людських жертв. "На всій території України було зафіксовано пожежі з одними й тими самими ознаками. На щастя, в інших випадках обійшлося без смертельних випадків. Але це не означає, що завтра в нас не станеться така сама пожежа в місцях масового скупчення людей - імовірність цього дуже велика", - розповіли в ГО "Оберіг".

В організації зазначають, що в злочині "багато справжніх винних", а також відповіли ствердно на запитання, чи означають зафіксовані однакові ознаки на різних пожежах, що до них були причетні одній й ті самі люди, котрі діяли за однаковими схемами.

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники виявили обгорілі останки двох дітей. Ще одну дівчинку знайшли загиблою пізніше.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі та загибелі дітей підозри було оголошено директору табору П.Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (її колегія Апеляційного суду Одеської області випустила з-під варти на поруки народним депутатам Мустафі Найєму та Григорію Шверку), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько та керівнику відділення ДСНС України в Київському районі Одеси.

Апеляційний суд Одеської області 30 листопада 2017 року задовольнив скаргу обласної прокуратури про продовження терміну тримання під вартою для П.Саркісяна без можливості внесення застави. 1 березня 2018 року прокуратура Одеської області направила до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно П.Саркісяна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА