20:49 15.11.2017

Зміни, що дозволяють розміщувати стоматкабінети з рентгенапаратами в житлових будинках, набули чинності

2 хв читати
Зміни, що дозволяють розміщувати стоматкабінети з рентгенапаратами в житлових будинках, набули чинності

Зміни до державних санітарних норм, що дозволяють розміщувати стоматологічні кабінети з рентгенівським обладнанням, зокрема з дентальними рентгенапаратами, в житлових будинках і громадських будівлях, набули чинності 14 листопада.

"Більшість приватних стоматологічних кабінетів і клінік розташовані в житлових будинках і до сьогодні вони не мали законного права використовувати найсучасніше рентгенологічне обладнання у своїй роботі", - цитує прес-служба Міністерства охорони здоров'я України слова заступника міністра Романа Ілика.

Згідно з інформацією відомства, зміни, внесені до вимог до роботи стоматкабінетів, дозволяють також використовувати конусно-променевий комп'ютерний томограф, пантономограф і ортопанотомограф.

У відомстві зазначили, що в кабінетах можна робити не більше ніж 100 знімків на тиждень під час проведення прицільних рентгендосліджень і щонайбільше 50 – у разі використання ортопантомографа, що дасть змогу уникнути перевищення річної дози опромінення медперсоналу.

Площа робочого місця оператора має бути не менше ніж 4 кв. м, обладнана захисною ширмою або кабіною. При цьому необхідно враховувати матеріал і товщину міжповерхового перекриття в разі, якщо кабінет розташований у старому будинку.

Як повідомлялося, раніше Міністерство охорони здоров'я ініціювало внесення змін до державних санітарних правил і норм, що дозволяли б розміщувати в житлових будинках стоматологічні кабінети, оснащені дентальними рентгенівськими апаратами, за умови дотримання вимог безпеки та технічних умов експлуатації. Раніше чинні норми дозволяли використовувати це обладнання в рентгенологічному відділенні (кабінеті) лікувально-профілактичного закладу загального або стоматологічного профілю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА