12:04 08.09.2017

Профільний комітет ВР вніс до проекту пенсійної реформи порядок зарахування стажу підприємців і аудит Пенсійного фонду

2 хв читати
Профільний комітет ВР вніс до проекту пенсійної реформи порядок зарахування стажу підприємців і аудит Пенсійного фонду

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення вніс в проект пенсійної реформи порядок зарахування страхового пенсійного стажу підприємцям і проведення аудиту Пенсійного фонду України.

"Була підтримана ініціатива, поправка глави комітету Людмили Денисової, щоб з 1 січня 2028 року незалежно від того, якщо людина має 40 років страхового стажу, вона йде на пенсію незалежно від віку", - сказав він під час "години питань до уряду" у Верховній Раді в п'ятницю.

За словами міністра, комітет також схвалив зарахування в страховий пенсійний стаж період реєстрації суб'єктом підприємницької діяльності з 1998 по 2000 роки, з 1 січня 2000 року по 31 грудня 2017 року - стаж буде враховуватися за фактом оплати внесків до Пенсійного фонду, незалежно від їх розміру, з 1 січня 2018 року - стаж буде враховуватися за умови оплати мінімального внеску або пропорційно сплаченій сумі, якщо вона менше мінімального внеску.

Крім того, в проект закону була внесена норма, що артисти можуть виходити на пенсію за вислугою років за 20 років стажу, незалежно від віку.

У проект закону внесено норму про введення з 1 січня 2019 року накопичувальної системи загальнообов'язкового пенсійного страхування та проведенні аудиту Пенсійного фонду в 2018 році.

"Законопроект суттєво доопрацьовано, він значною мірою відрізняється від того варіанта, який уряд подавав до Верховної Ради", - сказав міністр.

Як повідомлялося, 6 вересня профільний комітет Ради рекомендував прийняти в цілому законопроект про пенсійну реформу з введенням накопичувальної системи з 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА