17:18 19.05.2017

У Києві відкриють 11 пляжів

2 хв читати
У Києві відкриють 11 пляжів

До початку літнього сезону в столиці заплановано відкрити 11 пляжів для купання, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) у п'ятницю.

Згідно з повідомленням, у Дніпровському районі міста запрацюють пляжі "Молодіжний", "Венеція", "Передмостова слобідка", "Золотий", "Дитячий", "Райдуга", "Тельбін" і "Центральний"; в Оболонському районі – "Вербний" і "Пуща-Водиця"; у Деснянському – "Чорторий". На всі пляжі планується отримати санітарні паспорти.

Крім того, киянам та гостям столиці будуть доступні 17 зон відпочинку поблизу водойм без можливості купання – "Довбичка", "Лісова", "Русанівська коса", "Березняки", "Веселка", "Верхня", "Наталка", "Редьчина", "Біла", "Троєщина", "Галерна", "Осокорки", "Сонячна", "Святошин", "Блакитна", "Синьоозерна" і "Совська балка".

За безпекою на воді стежитимуть рятувальники на 21 посту, у розпорядженні яких два гідроцикли, 10 моторних човнів, тюби, сапборди і дефібрилятори. До початку літнього сезону також виконуються роботи із водолазного обстеження та очищення підводних частин акваторій пляжів, встановлюються огороджувальні буї та оформляються паспорти підводних частин.

Для купання маломобільних груп населення на пляжах "Дитячий", "Золотий" і "Пуща-Водиця" будуть доступні п'ять крісел-амфібій, використовувати які допоможе спеціально підготовлений персонал.

"Вперше в історії Києва три пляжі – "Дитячий", "Золотий" і "Пуща-Водиця" – беруть участь у міжнародній програмі "Блакитний прапор". Це – міжнародна нагорода, яка щорічно вручається пляжам і причала, вода в яких відповідає високим стандартам якості і придатна для безпечного купання. Відповідність критеріям "Блакитного прапора" вимагає дотримання суворих стандартів якості води, безпеки та екологічності", – процитовано в повідомленні слова директора столичного департаменту міського благоустрою та збереження навколишнього середовища Андрій Фіщук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА