14:40 14.03.2017

Україна ратифікувала угоду з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування

2 хв читати
Україна ратифікувала угоду з Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування

Верховна Рада ратифікувала Конвенцію між урядом України і урядом Люксембургу про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків на доходи і на капітал (законопроект №0125).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідне рішення проголосували у вівторок 236 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

"Проаналізувавши операції суб'єктів господарювання, ми дійшли висновку, що Люксембург є одним з центрів інвестицій. Тому ратифікація між державами угоди і протоколу про уникнення подвійного оподаткування є дуже важливою і очікуваною для нас подією", - прокоментувала ратифікацію глава профільного парламентського комітету Ніна Южаніна.

Вона повідомила, що перед ратифікацією провела зустріч з офіційними представниками Люксембургу, на якій міністр закордонних справ цієї країни Жан Ассельборн наголосив, що Люксембург не є і ніколи не був офшорною країною, не потрапляв ні в які сірі або чорні списки. "І Україна, і Люксембург приєдналися до ініціативи Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) щодо протидії розмиванню податкової бази BEPS, тому ми маємо грати за однаковими правилами", - зазначив міністр. Він запевнив, що Люксембург готовий надавати Україні всю необхідну інформацію про операції українських суб'єктів господарювання в автоматичному режимі.

Як повідомлялося, підписання оновленої конвенції між Україною і Люксембургом про уникнення подвійного оподаткування відбулося 30 вересня 2016 року, і це завершило 19 річний переговорний процес.

Раніше з проханням прискорити підписання цього документа до українського Мінфіну зверталося ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат" ArcelorMittal Кривий Ріг "(Дніпропетровська обл.).

За даними Мінфіну, угодою передбачено оподаткування дивідендів - за загальною ставкою 15%; для дивідендів, одержуваних компанією, що володіє не менше 20% капіталу компанії, яка ці дивіденди виплачує, - 5%.

Оподаткування процентів передбачено за загальною ставкою 10%; для відсотків, сплачуваних у зв'язку з продажем у кредит промислового, комерційного або наукового обладнання, - 5%; відсотків за банківською позикою - 5%.

Оподаткування роялті встановлено за загальною ставкою 10%, для роялті щодо авторських прав на наукові твори, патенту, торгової марки, секретної формули, процесу або інформації щодо промислового, комерційного або наукового досвіду - 5%.

Мінфін нагадував, що конвенцію було підписано ще у вересні 1997 року, проте в 1998 році Верховна Рада відхилила її ратифікацію, оскільки документ передбачав звільнення від оподаткування дивідендів і ставку оподаткування відсотків на рівні 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА