10:10 31.01.2017

АКХЗ наразі обігріває Авдіївку на коксовому газі, сподівається на подачу природного і відновлення ЛЕП

2 хв читати
АКХЗ наразі обігріває Авдіївку на коксовому газі, сподівається на подачу природного і відновлення ЛЕП

Авдіївському коксохімічному заводу (АКХ), найбільшому в Європі коксохімічному підприємству, що входить до групи "Метінвест" та зупинив роботу після обстрілу внаслідок знеструмлення, вдалося зберегти автономну генерацію електроенергії на заводі і обігрів Авдіївки на коксовому газі.

"Ситуація на 8.30: до ранку змогли утримати генерацію і обігрів міста на коксовому газі, для подальшого підтримання очікуємо подачі природного газу. Обіцяють з 10:00 режим тиші на відновлення ЛЕП, проте зараз все досить напружено і шумно, є прильоти (снарядів – ІФ) до міста", - написав генеральний директор підприємства Муса Магомедов у Facebook у вівторок.

Раніше в ніч з понеділка на вівторок гендиректор написав, що в умовах катастрофічної нестачі коксового газу підприємство намагається утримати генерацію електрики і обігрів води для опалення міста до ранку. 3-й і 4-й коксові цехи законсервовані, але для подальшого підтримання температур коксових батарей і обігріву міста знадобиться багато природного газу.

"За аналогією з лютим 2014 року: приблизно 18 тис. куб. м на годину, для того щоб зберегти Авдіївку і АКХЗ, не допустити гуманітарної та екологічної катастрофи", - наголосив гендиректор підприємства.

Як повідомлялося, в районі Авдіївки тривають інтенсивні артилерійські обстріли бойовиками. Місто було знеструмлено в неділю.

АКХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Випускає 31 вид продукції, основним з яких є кокс для металургії. Продукція постачається як на українські підприємства, так і закордонним компаніям. На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

З початку ведення бойових дій АКХЗ зупинявся 13 разів. Підприємство неодноразово зазнавало масованого обстрілу. На його території розірвалися понад 320 снарядів, дев'ять працівників загинули, понад 50 чол. дістали поранення.

АКХЗ входить до групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА