17:20 21.11.2016

Ув’язненого в російській колонії сина Мустафи Джемілєва Хайсера мають звільнити 25 листопада

2 хв читати
Ув’язненого в російській колонії сина Мустафи Джемілєва Хайсера мають звільнити 25 листопада

Син народного депутата України, уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсер, який відбуває покарання за вбивство в Астраханській колонії, буде звільнений у п'ятницю, 25 листопада, повідомив адвокат Микола Полозов.

"У п'ятницю очікується звільнення четвертого заручника з-поміж десятків незаконно утримуваних у РФ громадян України - Хайсера Джемілєва", - написав М.Полозов на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

У свою чергу, як повідомив адвокат Марк Фейгін у коментарі проекту "Радіо "Свобода" "Крим.Реалії", син М. Джемілєва буде звільнений найближчої п'ятницї, "оскільки термін його ув'язнення закінчується.

Водночас адвокат не виключив можливості виникнення перешкод у процесі звільнення Хайсера Джемілєва.

Як повідомляється, Краснодарський крайовий суд на підставі вердикту присяжних в червні 2015 року засудив сина депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва - Х. Джемілєва - до п'яти років колонії загального режиму за вбивство з необережності, розкрадання і зберігання зброї. У вересні термін був зменшений на півтора року у зв'язку з закінченням строку давності за статтею про вбивство.

Він був відправлений у колонію №10 в Астрахані 11 листопада 2015 року.

У лютому 2016 року Радянський райсуд Астрахані розглядав клопотання про умовно-дострокове звільнення Х. Джемілєва і відхилив його. У квітні обласний суд залишив це рішення без зміни.

Згідно з матеріалами справи, в травні 2013 року Х. Джемілєв таємно викрав з будинку батька в Бахчисараї (Крим) карабін з оптичним прицілом і патрони до нього. Він переніс зброю до свого, сусіднього будинку, де зберігав її на шафі в спальні.

За даними слідства, вдень 27 травня 2013 року Х. Джемілєв дістав і зарядив карабін, після чого почав переміщатися будинком, прицілюючись з вікон через оптичний приціл у птахів та інші об'єкти. Перебуваючи у ванній кімнаті на другому поверсі, підсудний вистрелив з вікна у голову Февзі Едемова, що порався на своєму городі, - друга сім'ї Джемілєвих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА