09:33 12.11.2016

Меру Бучі та секретарю міськради змінено підозру

2 хв читати
Меру Бучі та секретарю міськради змінено підозру

Меру м. Буча Анатолію Федоруку та секретарю Бучанської міської ради Василю Олексюку розширено обвинувачення та додатково інкриміновано незаконне відчуження ще 10 га земель, повідомив начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Володимир Гуцуляк.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Генпрокуратури з посиланням на В.Гуцуляка, до суду внесено клопотання Генпрокуратури про відсторонення секретаря Бучанської міськради В.Олексюка від посади та застосування стосовно нього запобіжного заходу.

Водночас, за словами В.Гуцуляка, прокуратуру задовольняє наявний на сьогодні запобіжний захід у вигляді домашнього арешту стосовно мера Бучі, "якщо він співпрацюватиме зі слідством"

"Якщо ж він буде протидіяти, буде тиснути на свідків, підбурюватиме людей, то ми це будемо розцінювати як чинення перешкод слідству, і, відповідно, будемо ініціювати зміну запобіжного заходу на тримання під вартою", - зазначив В.Гуцуляк.

Як повідомлялося, в липні 2016 року генеральний прокурор України Ю.Луценко повідомив, що мерів Бучі та Ірпеня - Анатолія Федорука та Володимира Карплюка - підозрюють у незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років. Генпрокурор, зокрема, зазначив, що колишньому першому заступнику голови Верховної Ради Ігорю Калєтніку дісталося 14 га лісових угідь.

11 жовтня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру меру м. Бучі А.Федоруку та секретарю Бучанської міськради В.Олексюку за обвинуваченням у незаконній передачі у власність фізичним і юридичним особам 68 га земель. Обом фігурантам повідомлено про підозру в здійсненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем).

25 жовтня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури про відсторонення А.Федорука від посади міського голови м. Буча Київської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА