17:09 19.08.2016

Екс-політв'язень Ільченко розповів про спроби ФСБ звинуватити його в педофілії

2 хв читати

Політв'язень Юрій Ільченко, якому вдалося втекти з окупованого Криму на материкову Україну, заявляє, що йому раніше погрожували звинуваченнями в педофілії і в РФ кожному патріоту України можуть висунути аналогічні звинувачення.

"Після вчорашньої прес-конференції в Києві мене звинуватили в педофілії... Російська влада прагне з кожного патріота України зробити педофіла або маніяка", - сказав Ю. Ільченко на прес-конференції у Львові.

За словами Ю. Ільченка, звинуваченнями в педофілії ФСБ йому загрожувало ще під час ув'язнення в Криму. "Я зустрічався з жінкою, у якої була донька, і співробітники ФСБ погрожували, що змусять дівчинку написати заяву про нібито домаганнях. Але замість цього, вона написала про те, що я нічого поганого не зробив і додала, що її змушували обмовити мене", - сказав він, додавши, що якщо б його не боялися, то не хотіли б очорнити його ім'я.

Також Ю. Ільченко розповів, що в Криму його намагалися змусити підписувати зізнання в тому, що він нібито очолює осередок "Правого сектора" і має намір пам'ятники підривати. "Мене змушували підписати папери, нібито я був керівником "Правого сектора" в Криму і хотів підірвати пам'ятник Леніну. Вони думають, що всі українці хочуть підірвати пам'ятники Леніну. Але я нічого не підписав", - сказав він.

Як повідомлялося, Ю. Ільченко втік з-під домашнього арешту в окупованому Криму, де був затриманий ФСБ до серпня 2014 року, йому висувалися звинувачення в публічних закликах до екстремізму та розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. В ізоляторі тимчасового тримання він провів 11 місяців. У червні 2016 року суд змінив йому запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Після того, як йому повернули паспорт громадянина України, він полишив свою квартиру в Севастополі, де залишалися його батьки, зміг дістатися до адмінкордону і перетнути її в обхід встановленої процедури.

37-річний Ю. Ільченко був керівником мовних курсів у Севастополі, наразі живе у Львові, куди також з Криму змогли перебратися його батьки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

83 керовані авіабомби скинув ворог за добу на сході України

Президента України очікують у Португалії у вівторок

"Укренерго" на вівторок уперше за два тижні дії графіків відключень не прогнозує їх на будній день

Кабмін назвав пріоритетні для енергопостачання об'єкти - постанова

Генштаб ЗС України: Найбільша інтенсивність боїв зберігається на покровському та харківському напрямках

ПА НАТО ухвалила декларацію, що закликає прискорити постачання зброї Україні та дозволити бити нею по військових цілях у РФ

Зеленський мав аудієнцію в короля Іспанії Філіпа VI

На Харківщині через лісову пожежу, спровоковану ворожими обстрілами, детонують боєприпаси, залишені окупантами під час відступу

У Харкові поблизу "Епіцентру" знайдено нерозірваний боєприпас - прокуратура

Сирський: Я вже підписав документи, які дозволять першим французьким інструкторам відвідати наші навчальні центри

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА