14:58 11.08.2016

Разом із Пановим зникли його однополчани, учасники АТО

2 хв читати

Разом із жителем Енергодара Запорізької області Євгеном Пановим, затриманим у Криму, зникли і двоє його однополчан, з якими він брав участь в АТО у складі 37-го батальйону, заявляє колега Є. Панова з автотранспортного цеху Запорізької АЕС Ігор Матюхін, який також був його однополчанином.

"За словами дружини Євгена, той повідомив, що їде до Василівки (райцентр, розташований поруч з Енергодаром – ІФ), щоб зустрітися зі своїми однополчанами з 37-го Запорізького батальйону, і обіцяв повернутися ввечері. Але наступного дня він вже не відповідав на телефонні дзвінки", - розповів І. Матюхін в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Співробітники і знайомі Є. Панова роблять висновок, що він і ще кілька однополчан з 37 батальйону, з якими він зустрічався, зникли і всі вони були викрадені невідомими. Можливо, їх перевезли з морського шляху, оскільки ті могли з Василівки поїхати на Азовське море.

Дружина Є. Панова не дає жодних коментарів, оскільки, за словами колег, боїться за власне життя.

І. Матюхін і депутат міської ради Енергодара Артем Боровик також спростовують, що Є. Панов був диверсантом-розвідником, оскільки не мав достатньої фізичної підготовки: за їхніми словами, важив близько 140 кг. Крім того, він працював на стратегічному об'єкті – Запорізькій атомної станції, де за замовчуванням не можуть працювати розвідники, навіть зі Збройних сил України.

Є. Панів – член партії "Укроп", голова Самооборони Енергодара, брав участь в АТО, де близько року воював у складі 23-ї мотострілецької бригади, стояв на блок-постах. Після цього займався волонтерською і благодійною діяльністю. Також балотувався до місцевої ради за списками партії "УКРОП".

Як повідомлялося, 10 серпня у ФСБ РФ заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двох спроб прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України і РФ, які "надавали сприяння в підготовці терактів", зокрема жителя м. Енергодар Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони назвали такими ж безпідставними звинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини України.

Брат Є. Панова Ігор Котелянець вважає, що Євгена викрали в Запорізькій області і вивезли до Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА