16:41 10.08.2016

У СБУ спростували заяву ФСБ РФ про спроби теракту українських ДРГ у Криму

2 хв читати
У СБУ спростували заяву ФСБ РФ про спроби теракту українських ДРГ у Криму

У Службі безпеки України спростовують заяву Федеральної служби безпеки РФ про нібито проникнення українських диверсантів на територію окупованого Криму.

"Україна не захоплює і не повертає силою свою територію, і не буде цього робити. Я можу вам точно сказати", - сказав в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу радник глави СБУ Юрій Тандит.

"Тому фактично з цієї точки зору можу заява ФСБ або Міністерства оборони повністю перевернути. Тобто ми не будемо силою повертати нашу територію. Вона наша і так, за правом володіння", - додав він.

Радник глави СБУ наголосив, що "в Криму живуть громадяни України, і ми не можемо і не маємо права робити комусь боляче або тим більше на когось нападати".

"Ми спростовуємо цю інформацію (заяву ФСБ РФ про нібито запобігання спробам прориву до Криму ДРГ з бійців спецпідрозділів Міноборони України – ІФ). Я лише кажу, яка причина. Ми не повертаємо силою нашу територію", - сказав Ю. Тандит.

Як повідомлялося, у ФСБ РФ в середу заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію окупованого Росією Криму "диверсійно-терористичних груп" у складі бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення військовослужбовця ЗС РФ. Крім цього в російській спецслужбі заявили про запобігання в Криму терактам, нібито підготовленим ГУР Міноборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова.

У ФСБ стверджують, що в результаті оперативно-розшукових заходів в ніч з 6 на 7 серпня 2016 року поблизу Армянська Республіки Крим виявлено групу диверсантів. Також у ФСБ заявляють, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА