17:32 30.06.2016

У КМДА закликають громадськість утриматися від знесення пам'ятника Щорсу і обіцяють демонтаж, швидше за все, до Дня Незалежності

1 хв читати
У КМДА закликають громадськість утриматися від знесення пам'ятника Щорсу і обіцяють демонтаж, швидше за все, до Дня Незалежності

Пам'ятник Миколі Щорсу, встановлений на бульварі Тараса Шевченка в центрі Києва, внесено до переліку об'єктів, що підлягають демонтажу, але наразі він перебуває в Реєстрі об'єктів культурної спадщини національного значення, роз'яснюють в Київській міськдержадміністрації.

"Пам'ятник Миколі Щорсу, безумовно, буде демонтовано і перенесено в майбутній музей декомунізації, після його створення Київрадою. Однак поки що цей пам'ятник захищений законом. Згідно з чинною постановою Кабміну №928 від 3 вересня 2009 р., монумент внесено до Реєстру об'єктів культурної спадщини національного значення. Щойно Міністерство культури змінить статус пам'ятника - ми його демонтуємо", - цитує прес-служба КМДА першого заступника голови міськадміністрації Геннадія Пліса.

Він також закликав громадськість утриматися від "вандального" способу знесення монумента і дочекатися цивілізованого демонтажу.

У КМДА сподіваються, що всі формальності буде виконано незабаром і до Дня Незалежності пам'ятник перемістять з бульвару Тараса Шевченка.

Раніше активісти "Правого сектора" заявили про намір демонтувати пам'ятник М.Щорсу ввечері 30 червня, в річницю народження головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Кінну статую Н.Щорса заввишки близько 14 метрів, встановлено на гранітному постаменті заввишки 6,5 метрів у 1954 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА