20:45 06.06.2016

Порошенко звернувся до Олланда щодо віз українським уболівальникам, які їдуть на Євро-2016

2 хв читати
Порошенко звернувся до Олланда щодо віз українським уболівальникам, які їдуть на Євро-2016

Київ. 6 червня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Президент України Петро Порошенко звернувся до президента Франції Франсуа Олланда з проханням посприяти у видачі віз для українських уболівальників, які їдуть на футбольний чемпіонат Євро-2016, що відбудеться у Франції.

Як повідомляється на президентському порталі, під час телефонних переговорів з Ф.Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель П.Порошенко також закликав прискорити вирішення питання надання українцям безвізового режиму в рамках Євросоюзу.

Як повідомлялося, в понеділок біля стін посольства Франції в Україні кілька десятків людей провели акцію, протестуючи проти затягування у видачі віз футбольним уболівальникам, які планують підтримати українську збірну на Євро-2016.

За даними активістів, станом на сьогодні понад тисячу українських уболівальників досі не отримали віз, необхідних для в'їзду до Франції, а понад 100 заявників отримали відмову. Вони зазначають, що зазвичай час розгляд візових документів займає 4-6 робочих днів, а на сьогодні візи все ще не отримали вболівальники, які подали пакет необхідних документів ще 2-3 тижні тому. При цьому виїзд більшості уболівальників заплановано на 9-11 червня

Активісти підготували звернення на ім'я посла Франції з проханням "терміново розглянути за спрощеною процедурою заявки від уболівальників, які надали іменні квитки на матчі Євро-2016, а також сприяти прискореній апеляції для тих, хто вже раніше отримав відмову у візі.

Раніше, 3 червня, перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко звернулася до посла Франції в Україні Ізабель Дюмон з проханням з'ясувати причини відмови у візі 8-річному українському футбольному вболівальнику Володимиру Бобенчику, який регулярно відвідує матчі своєї команди і Національної збірної України. У посольстві Франції в Україні відмовили у видачі візи - паспорти всіх членів сім'ї повернули до Львова з Києва без віз, а в листі було зазначено "не доведена мета поїздки до Франції", хоча сім'я надала в посольство підтвердження бронювання квитків на літак і готелів, а також квитків на матчі Євро-2016.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА