12:07 28.05.2016

Директор НАБУ підтвердив отримання документів "чорної каси" Партії регіонів

2 хв читати
Директор НАБУ підтвердив отримання документів "чорної каси" Партії регіонів

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник підтвердив оприлюднену в ЗМІ інформацію про передання в Бюро документів "чорної каси" Партії регіонів.

"Учора у другій половині дня (27 травня – ІФ) документи отримано", - сказав А.Ситник агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

У тижневику "Дзеркало тижня. Україна" в суботу опубліковано інтерв'ю колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Віктора Трепака, який стверджує, що передав в НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів деяким колишнім і нинішнім високопоставленим чиновникам. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

"Значна частина цих матеріалів – "амбарна книга" корупційних виплат, які систематично здійснювалися за рахунок "общака" або "чорної каси" Партії регіонів. Уперше в поле зору правоохоронних органів потрапляє масив матеріалів, які стосуються не одного чи кількох злочинів, а системної багаторічної корупційної діяльності організованої структури, яка діяла на базі відомої політичної партії і мала на меті незаконне захоплення влади і її протиправне використання", - розповів В.Трепак.

За його даними, серед фігурантів цих матеріалів – "посадові особи найвищого рівня, міністри і керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, зокрема вищих судових інстанцій".

Екс-заступник глави СБУ "в інтересах майбутнього слідства" відмовився називати прізвища чиновників і політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА