11:14 21.03.2016

Марина Порошенко закликає Мішель Обаму приєднатися до міжнародної кампанії зі звільнення Надії Савченко

2 хв читати
Марина Порошенко закликає Мішель Обаму приєднатися до міжнародної кампанії зі звільнення Надії Савченко

Дружина президента України Марина Порошенко звернулася до дружини президента США Мішель Обами з проханням приєднатися до міжнародної кампанії зі звільнення і повернення на Батьківщину українців, незаконно ув'язнених у Росії, зокрема Надії Савченко.

"Шановна Мішель, з надією чекаю, що Ваш голос не лише приєднається до міжнародної кампанії зі звільнення і повернення додому Надії Савченко, але і дасть новий поштовх процесу звільнення інших українських громадян, зооокрема Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Ахтема Чийгоза та інших заручників російської каральної машини ", - йдеться в листі М.Порошенка, який цитує сайт президента України.

Перша леді України наголосила, що Надія Савченко пліч-о-пліч з американськими військовослужбовцями ризикувала своїм життям для відновлення демократії і порядку в Іраку, як і сотні американок, присвятила своє життя захисту Батьківщини, однак ставши на захист незалежності та свободи Української держави, в червні 2014 року була фактично викрадена з української території і перебуває в ув'язненні в Росії.

М.Порошенко нагадала, що ім'я української льотчиці було серед 20 жінок - політичних в'язнів і в'язнів совісті - оголошених у рамках кампанії "Free the 20 Campaign", заснованої урядом США у вересні 2015 року.

Вона також зазначила, що від єдності зусиль, солідарності міжнародної спільноти і тиску на російський уряд залежить доля Н.Савченко, яка стала символом боротьби українського народу проти російської агресії.

Донецький міський суд Ростовської області 21-22 березня оголошує вирок Н.Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА