12:43 17.03.2016

Генпрокуратура закрила справу проти екс-чиновників "Нафтогазу" братів Кацубів

2 хв читати

Генеральна прокуратура України закриває резонансні кримінальні провадження проти колишнього оточення екс-президента України Віктора Януковича, стверджує народний депутат Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Після Революції гідності порушується кримінальне провадження про півмільярда гривень, які "Нафтогаз України" заплатив Курченко (Сергій Курченко - голова наглядової ради і власник "СЄПЕК", оголошений у міжнародний розшук - ІФ). Головні фігуранти - брати Кацуба - потрапляють під слідство через півтора року з початку розслідування. Але потім через три місяці після того, як їм висунули підозру, справу закривають... Це черговий приклад того, як Генеральна прокуратура "зливає" резонансні справи проти колишнього оточення президента Януковича", - сказав С. Лещенко на брифінгу в четвер у Києві.

Народний депутат уточнив, що "нагляд за цим кримінальним розслідуванням здійснювало управління, куратором якого є перший заступник генпрокурора, пан Севрук (Юрій Севрук - ІФ), той самий чоловік, який зараз виконує обов'язки генерального прокурора України і якого називають серед тих, хто може очолити Генпрокуратуру".

С. Лещенко також оприлюднив відповідь Міністерства внутрішніх справ на свій депутатський запит. За інформацією МВС, проти колишніх заступників голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія та Олександра Кацуба здійснювалося досудове кримінальне розслідування . Братів підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні шляхом зловживання службовим становищем.

У вересні братам було оголошено підозру у скоєнні злочинів, після чого вони покинули Україну. 1 жовтня 2015 року Генпрокуратура оголосила С. Кацубу і О. Кацубу в міжнародний розшук, а 5 січня 2016 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження і, відповідно, припинила їх розшук.

"Це черговий приклад того, як політична змова та політична доцільність прикривають будь-які аргументи про законність, це черговий доказ того, що ми маємо змінити керівництво Генеральної прокуратури України", - підсумував С. Лещенко.

С. Кацуба був народним депутатом Верховної Ради VII скликання (2012-2014 рр..).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА