12:30 15.03.2016

Швейцарія передала два житлових модуля спостерігачам СММ ОБСЄ на Донбас

2 хв читати
Швейцарія передала два житлових модуля спостерігачам СММ ОБСЄ на Донбас

Два житлових модуля для спостерігачів, які працюють на сході України, передав у вівторок посол Швейцарії в Україні Гійом Шойрер голові спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакану.

"Ми вдячні уряду Швейцарії за цей щедрий внесок, що надасть змогу підвищити ефективність нашої діяльності. Модулі є стандартним рішенням для таких місій по всьому світу. Вони дуже зручні в районах, де місцеве житло або офісні приміщення недоступні через руйнування під час конфлікту, або там, де немає будівель, наприклад, у відкритих полях або уздовж доріг ", - сказав Е.Апакан на церемонії передання в Києві у вівторок.

За його словами, ці модулі розширять можливості СММ з моніторингу в Донецькій і Луганській областях, забезпечуючи спостерігачів додатковим житловим простором.

Кожен модуль розрахований на двох осіб, в ньому є ліжка, шафи, освітлення, а також система опалення та кондиціонування. Їх можна підключити до місцевої електромережі або до генераторів, залежно від того, що є в наявності.

У найближчі дні житлові модулі будуть передані команді, що працює на передовій патрульної базі в Станиці Луганській.

"Швейцарія повністю підтримує зусилля СММ зі сприяння встановленню миру і безпеки в Україні. Житлові модулі, придбані за рахунок швейцарського Федерального департаменту оборони, були сконструйовані українською компанією. Це стало додатковим внеском Швейцарії в роботу СММ, яку вона підтримує з часів свого головування в ОБСЄ в 2014 році. Я радий повідомити, що найближчим часом Швейцарія готова надати додаткові житлові модулі ", - сказав у свою чергу посол Швейцарії.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА