17:49 27.02.2016

Продовження блокування транзиту російських фур загрожує Україні санкціями з боку СОТ, заявляють у Мінінфраструктури

2 хв читати
Продовження блокування транзиту російських фур загрожує Україні санкціями з боку СОТ, заявляють у Мінінфраструктури

У разі продовження блокування проїзду російських вантажівок через територію України, на країну накладе санкції Всесвітня організація торгівлі (СОТ), заявив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України Роман Хміль.

"Якщо у нас буде заблоковано цей невеликий потік, на нас накладе санкції СОТ та через нашу територію не поїде ніхто. Чи патріоти на чолі з Олег Тягнибок не переймаються, яку ціну заплатить Україна за їхню забаву", – написав Р.Хміль на своїй сторінці в "Фейсбуці" в суботу.

За його підрахунками, автомобільний транзит через Російську Федерацію становить 4 млрд грн транспортних доходів, двосторонні автоперевезення в РФ становлять 2 млрд грн, транзит залізницями дає 9 млрд грн, плюс вартість українських товарів до країн Азії.

"Груба оцінка втрат - 15 млрд грн транспортних доходів плюс мінімум 100 млрд грн від продажу наших товарів на експорт. Боюся, що насправді значно більше", - написав Р.Хміль.

Тим часом, як повідомляється на офіційному сайті ВО "Свободи", станом на 12:30 суботи, 27 лютого, у Волинській області "свободівці" продовжують блокування російських вантажівок.

Як повідомив голова Закарпатської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Ващенко, група "свободівців" з блокпоста в Нижніх Воротах біля Верецького перевалу перевірила найближчі стоянки великогабаритного транспорту.

"Було виявлено дві вантажівки з російськими номерами, які згодом таки прорвалися в бік Львівської області під прикриттям поліцейських машин з ввімкненими проблисковими маячками", - йдеться в повідомленні ВО "Свобода".

Як повідомлялося, 27 лютого, в Чернівецькій області станом на 8:00 суботи активісти ВО "Свобода" заблокували проїзд 14 вантажівок.

У п'ятницю, 26 лютого, ВО "Свобода" заявила, що в суботу відновила блокування руху російського вантажного транспорту на території України. Увечері того ж дня блокування відбувалося в чотирьох областях – Чернівецькій (пропускний пункт "Порубне"), Волинській (митний пункт пропуску "Доманове"), Львівській (при в'їзді в Стрий), Закарпатській (на Верецькому перевалі).

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що спроби блокування активістами транзитного переміщення через Україну вантажівок з російською реєстрацією можуть мати лише негативні наслідки для країни.

Раніше А.Пивоварський звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням до Національної поліції забезпечити безперешкодний проїзд вантажівок із російськими номерами територією України.

Національна поліція України визначила маршрути руху вантажного транспорту з Російської Федерації, які слідують транзитом через територію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ISW: Російське командування зосереджене на атаках Торецька

Для повноцінної роботи Єдиного туристичного реєстру необхідне ухвалення закону про туризм - голова ДАРТ

Унаслідок ворожих ударів по Руській Лозовій на Харківщині щонайменше три людини постраждали

Єрмак обговорив із помічником президента США майбутній саміт НАТО

Кабмін має намір запровадити експериментальний проєкт із грантового фінансування навчання у вишах у 2024/2025 навчальному році

На Донеччині за добу через обстріли загинув один мирний житель, поранені шестеро

У Боровій Харківської області з-під завалів зруйнованого ранковим авіаударом будинку дістали тіло загиблого

Генштаб ЗСУ: За минулу добу відбулося 158 боїв, покровський залишається найбільш напруженим напрямком

У ДНІПРІ ЗНОВУ ЧУТИ ВИБУХИ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У ЗАПОРІЖЖІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА