14:05 15.12.2015

Уряд пропонує врегулювати можливість медзакладів спрямовувати кошти медсубвенцій на капвитрати

1 хв читати
Уряд пропонує врегулювати можливість медзакладів спрямовувати кошти медсубвенцій на капвитрати

Кабінет Міністрів України пропонує врегулювати можливість спрямування закладами охорони здоров'я коштів медичної субвенції на поточні витрати, а у разі забезпечення такої потреби – безпосередньо цієї субвенції на капітальні витрати.

Відповідні зміни закладені в проекті закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", зареєстрованому у Верховній Раді (№3629).

Згідно із законопроектом, медична субвенція спрямовується на витрати на систему охорони здоров'я з місцевих бюджетів і спрямовується закладами на оплату поточних витрат.

У разі забезпечення в повному обсязі потреби в поточних витратах на бюджетний період за рахунок вказаної субвенції і за умови відсутності простроченої бюджетної заборгованості щодо захищених витрат закладів охорони здоров'я ця субвенція може спрямовуватися на капітальні витрати закладів охорони здоров'я.

Крім того, ця субвенція може спрямовуватися на реалізацію заходів з оптимізації мережі закладів охорони здоров'я.

Згідно із законопроектом, за рахунок обласних бюджетів виділяються кошти, зокрема, на надання вторинної (спеціалізованої), третинної (високоспеціалізованої) та екстреної меддопомоги, програми медико-санітарної просвіти, санаторно-курортної допомоги (санаторії для хворих на туберкульоз, санаторії для дітей і підлітків, санаторії медичної реабілітації).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА