16:21 19.10.2015

Сім'ї постраждалих і загиблих у Затоці отримають фіндопомогу з резервного фонду Кабміну - Зубко

2 хв читати
Сім'ї постраждалих і загиблих у Затоці отримають фіндопомогу з резервного фонду Кабміну - Зубко

Сім'ї постраждалих і загиблих на затонулому в Затоці Одеської області прогулянковому катері "Іволга" отримають допомогу з резервного фонду уряду, повідомив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, керівник урядової комісії з розслідування причин цієї трагедії Геннадій Зубко.

"Сьогодні є доручення нашої комісії Одеської ОДА щодо медичного та соціального забезпечення, надання матеріальної допомоги сім'ям постраждалих і загиблих. Для цього вони мають сформувати бюджетний запит і направити його в Кабмін. Кабмін у своєму розпорядженні прописав, що Мінфін і Мінекономіки мають передбачити у разі необхідності виплату коштів постраждалим і сім'ям загиблих", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.

Крім того, Г.Зубко нагадав, що відповідно до законодавства будь-яке судно має бути застраховане й усі страхові виплати мають бути здійснені за рахунок страхової компанії. Крім того, з фонду нещасних випадків виплати отримують капітан судна і члени екіпажу. "Тому питання надання допомоги і страхові виплати - це різні речі", - уточнив він.

Як повідомлялося, 17 жовтня о 15:38 у Чорному морі в районі м. Білгорода-Дністровського Одеської області перекинулося прогулянкове судно "Іволга". На борту перебувало щонайменше 36 людей (серед них - одна жінка). За інформацією Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області, 22 людини було врятовано, їхній стан стабільний. У медзакладах залишаються дві людини. 14 пасажирів загинули, нині, за інформацією прокуратури Одеської області, їхні особи встановлено.

За словами Г.Зубка, на борту судна могли бути ще люди. "За наявною інформацією, ще могло бути на судні до восьми осіб. Є інформація про те, що на березі ще додатково є транспортні засоби, власників яких не визначено. Але ми сподіваємося на те, що слова капітана про те, що на кораблі було 36 людей, відповідають дійсності", - сказав він.

За попередніми даними, причиною аварії катера стало перевантаження судна. Капітану затонулого катера оголошено про підозру, його затримано. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху та експлуатації водного транспорту, що спричинило загибель людей), санкція якої передбачає позбавлення волі терміном до десяти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА