13:54 14.08.2015

Суд в Італії обрав для екс-депутата Ігоря Маркова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою - нардеп Лозовий

2 хв читати
Суд в Італії обрав для екс-депутата Ігоря Маркова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою - нардеп Лозовий

Суд у Генуї (Італія) ухвалив рішення про арешт колишнього народного депутата України Ігоря Маркова, затриманого раніше в цій країні, повідомив народний депутат України Андрій Лозовою (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) з Генуї.

"Суд Генуї ухвалив запобіжний захід віднощодосно Ігоря Маркова - тримання під вартою", - написав він на сторінці у Фейсбук.

За словами А.Лозового, адвокат має право оскаржити запобіжний захід упродовж 5 днів. "Від того, чи оскаржить, залежить і дата наступного судового засідання, на якому, очевидно, й буде розглянуто питання екстрадиції Маркова в Україну", - припускає депутат.

У свою чергу, народний депутат фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що дзвонив заступникові міністра внутрішніх справ Василю Паскалу щодо спрямування до суду Генуї додаткових матеріалів стосовно злочинів І.Маркова: "Це і звірства в Одесі у ставленні до громадських активістів і бізнесменів, і військові злочини на Донбасі".

"Річ у тому, що якщо додаткові матеріали не надійдуть, то суд Генуї може звільнити Маркова за терміном давності інкримінованого йому злочину. МВС обіцяє підкріпити цю справу через українське бюро Інтерполу новими епізодами злочинної діяльності "Марадонни" (І.Маркова - ІФ) ", - написав І.Мосійчук на своїй сторінці в Facebook.

За словами депутата, він зараз перебуває в Генуї біля Палацу правосуддя. "З представниками генконсульства України чекаємо на завершення закритого судового засідання і зустрічі з італійським прокурором, який представляє звинувачення у справі Маркова", - написав І.Мосійчук.

Як повідомлялося, 12 серпня стало відомо, що І.Марков затриманий в Італії, Генпрокуратура готує документи на його екстрадицію. Італійська сторона чекає від української документів, необхідних для вирішення питання про екстрадицію політика.

Під час затримання в нього було знайдено два паспорти - український і російський, тому італійці повідомили про затримання консульства України і РФ. У МЗС України повідомили, що дипломатичний паспорт І.Маркова був анулюваний після позбавлення його депутатського мандату в 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА