12:54 05.08.2015

Місія МВФ прибуде в Україну в другій половині вересня - НБУ

2 хв читати
Місія МВФ прибуде в Україну в другій половині вересня - НБУ

Візит місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) для другого перегляду програми розширеного фінансування EFF очікується в другій половині вересня, повідомив перший заступник глави Національного банку України Олександр Писарук.

"Місія МВФ прибуде в Україну в другій половині вересня", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.

Як повідомлялося, відкрита у березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,23 млрд за поточним курсом) спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення у 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,67 млрд) та зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,63 млрд).

Місія МВФ у рамках першого перегляду програми EFF працювала в Києві з 12 травня по 11 червня. Спочатку планувалося, що її робота завершиться наприкінці травня - на початку червня, щоб до кінця червня могло бути прийняте рішення про виділення другого транша за програмою EFF. Проте перший перегляд затягнувся, місія оголосила про погодження на рівні експертів питання про перший огляд програми лише на початку липня, а рада директорів фонду схвалила виділення першого транша 31 липня.

Водночас первинний графік виділення коштів в оновленій програмі поки що залишено без змін.

Структурними маяками до кінця вересня цього року визначено: створення спецпідрозділу антикорупційної прокуратури, ухвалення Кабміном постанови про план заходів щодо приватизації п'яти держпідприємств із переліку пріоритетних для приватизації.

Заплановано також, що Мінфін до кінця вересня опублікує план поліпшення результатів фінансової діяльності та моніторингу держбанків, уряд - перегляне методологію підготовки фінпланів держпідприємств, внесе до ВР законопроекти про альтернативний позасудовий механізм реструктуризації боргів підприємств і скасування пільгового ПДВ для аграріїв, парламент - ухвалить закон про введення професії приватного виконавця судових рішень і скасує мораторій на перевірки Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Уряд також має намір до кінця вересня завершити переговори з приватними кредиторами щодо реструктуризації зовнішнього боргу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА