10:19 12.06.2015

Яценюк доручив МВС притягнути до кримінальної відповідальності винних у пожежі на нафтобазі

2 хв читати
Яценюк доручив МВС притягнути до кримінальної відповідальності винних у пожежі на нафтобазі

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов та голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін оглянули в четвер частину території нафтобази "БРСМ", яку нині контролюють рятувальники, й оцінили ситуацію з ліквідації пожежі станом на 21:00, ситуація перебуває під контролем, повідомляє прес-служба ДСНС.

"Я доручаю МВС України притягнути до кримінальної відповідальності людей, винних у тому, що ця надзвичайна ситуація виникла. І насамперед це директор нафтобази і інженер, а також ті, хто давав дозвіл на будівництво цієї нафтобази ", - наводить прес-служба ДСНС слова прем'єр-міністра України.

Він також запевнив, що уряд України гарантовано надасть грошову допомогу сім'ям загиблих і постраждалих.

За словами О.Турчинова, під час ліквідації пожежі на нафтобазі рятувальники ДСНС зробили все можливе, щоб локалізувати пожежу, навіть ціною власного життя.

"Надзвичайна ситуація в Київській області порушила чимало проблемних питань. Зокрема, сусідство військових баз із нафтобазами. Саме тому відповідні органи влади мають здійснити провести перевірку всіх військових арсеналів на предмет безпечного сусідства ", - зазначив О.Турчинов.

Як наголошується в повідомленні, голова ДСНС, у свою чергу, доповів, що нині триває горіння трьох резервуарів місткістю 900 куб. м. Ситуація перебуває під контролем. Організовано роботу трьох оперативних дільниць: постійно здійснюють заміри повітря, води та визначення стану забрудненості атмосфери. Нині всі показники в нормі, негативний вплив на екологічну ситуацію відсутній.

"Організовано відведення від пошкодженого резервуару дизельного пального з подачею пінних генераторів на захист. Силами Мобільного рятувального центру здійснено вивезення 13 кисневих і 2 газових балонів для недопущення їх вибуху. Ми і надалі працюємо в цілодобовому режимі ", - зазначив М.Чечоткін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА