19:55 11.06.2015

"Енергоатом" заявляє, що закуповував у "СхідГЗК" лише концентрат виробництва цього ж підприємства

1 хв читати

НАЕК "Енергоатом" заявляє, що у 2014 році закуповував у ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" виключно концентрат, виробником якого значиться це саме підприємство.

"У 2014 році "Енергоатом" закупив у ДП "СхідГЗК" урановий концентрат в обсязі 846 тU, за запланованих 1347 тU. Згідно з наданою "Енергоатомом" документацією на урановий концентрат, його виробником є ДП "СхідГЗК". Закупівлю додаткових обсягів уранового концентрату "Енергоатом" не здійснював", - повідомила прес-служба НАЕК у четвер.

В "Енергоатомі" просять не перекладати на компанію відповідальність за порушення постачальників товарів.

Як повідомлялося, Служба безпеки України (СБУ) відкрила кримінальну справу за обвинуваченням посадових осіб ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" і НАЕК "Енергоатом" у завданні державі збитків на $10 млн.

За даними СБУ, посадові особи ГЗК закупили в 2014 році урановий концентрат у спеціально створеної ними за кордоном комерційної структури за ціною $90/кг на загальну суму $18 млн. Але в офіційній документації комбінату вартість купленого концентрату вже становила $138/кг. Надалі концентрат було реалізовано "Енергоатому" за контрактом на закупівлю вітчизняної продукції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА