14:09 06.04.2015

Уряд звільнив голову Нацкомісії із захисту суспільної моралі

2 хв читати
Уряд звільнив голову Нацкомісії із захисту суспільної моралі

Василя Костицького звільнено з посади голови Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі за власним бажанням.

Це закріплено розпорядженням Кабміну від 31 березня №282-р, оприлюдненим у понеділок.

Нацкомісію із захисту суспільної моралі було створено у 2004 році, фінансування відбувалося за рахунок коштів держбюджету. До складу комісії входило 39 осіб. 19 лютого поточного року комісія у повному складі подала до Кабміну заяви про складання повноважень.

Як повідомлялося, 10 лютого Верховна Рада створила умови для скасування Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, усунувши із закону про захист суспільної моралі положення, що визначає статус, права та обов'язки комісії, скасувавши ліцензування кіно-, аудіо- та відеопродукції, що має обмеження глядацької аудиторії, ліцензування спеціалізованих засобів масової інформації сексуального чи еротичного характеру.

Як зазначила під час представлення законопроекту його автор, перший заступник керівника комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова (фракція "Блок Петра Порошенка"), Нацкомісія з питань захисту суспільної моралі - "це найбільш одіозна структура, яка запам'яталася лише скандальними рішеннями". Зокрема, за словами автора документа, комісія забороняла мультфільми, наприклад, "Сімпсони", а також пісні гурту "Скрябін".

На її думку, на практиці Нацкомісія із захисту суспільної моралі дублювала повноваження Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Міністерства внутрішніх справ та Державного агентства з питань кіно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

У Боровій унаслідок авіаудару травмовані три людини - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА