13:18 22.01.2015

Серед затриманих захисників Донецького аеропорту є комбат

2 хв читати
Серед затриманих захисників Донецького аеропорту є комбат

В.о. прес-секретаря Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов підтверджує, що серед 16 захисників Донецького аеропорту, які потрапили в полон до бойовиків є командир батальйону.

"Так, ця інформація підтверджується", - повідомив В.Селезньов агентству "Інтерфакс-Україна", при цьому не уточнивши ім'я і звання комбата.

За даними донецького порталу "62.ua", у полоні в бойовиків перебуває командир батальйону Житомирській 95-ї окремої аеромобільної бригади, який захищав донецький аеропорт з осені минулого року і потрапив у полон 20 січня, коли спробував ще з 8 десантниками прийти на допомогу своїм солдатам в обложеному новому терміналі донецького аеропорту. "Як стало відомо, бойовики заволоділи рацією "кіборгів" і чули абсолютно всі їхні переговори. І коли комбат з бійцями вирушив за пораненими в аеропорт, на них вже чекали бойовики", - йдеться в повідомленні.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що командир батальйону, який воював в аеропорту Донецька, потрапив у полон до бойовиків при спробі евакуювати бійців з термінала аеропорту: "Не справа і не завдання комбата йти на евакуацію, але він пішов - там були його люди. І зараз він у полоні".

Як повідомлялося, у полку особливого призначення "Азов" у середу заявили, що сили АТО були змушені відступити від своїх позицій у Донецькому аеропорту після 242-денної оборони.

У Міноборони заявили, що бої навколо аеропорту тривають, частина будівель і території залишається під контролем українських військовослужбовців. За минулу добу в боях за аеропорт загинули шестеро українських військовослужбовців, 16 дістали поранень і потрапили в полон до бойовиків, а 20 вийшли з боїв на території зруйнованих терміналів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА