15:59 13.01.2015

Влада Великобританії передали 10 бронемашин для СММ ОБСЄ в Україні

1 хв читати
Влада Великобританії передали 10 бронемашин для СММ ОБСЄ в Україні

Уряд Великобританії передав 10 броньованих автомобілів Toyota Land Cruiser спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ в Україні.

"Сподіваємося, що цей внесок сприятиме великим можливостям СММ виконувати свої наглядові функції", - сказав посол Великобританії в Україні Саймон Сміт під час передання автомобілів на території представництва СММ у Києві.

Він розповів, що у складі ПММ працюють і громадяни Великобританії.

У свою чергу, глава СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан, повідомив, що з вересня СММ перебуває в режимі прискореного розширення. "На сьогоднішній день наша місія налічує 407 осіб", - сказав він.

Він пообіцяв, що автомобілі будуть передані в місію найближчим часом.

Водночас Е. Апакан нагадав, що СММ також отримала 10 броньованих автомобілів "Кугуар" від уряду України.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи використовується ця техніка і де вона наразі, Е. Апакан повідомив, що автомобілі проходять заключний етап оформлення документів".

Він також розповів про сподівання на те, що кількість працівників і спостерігачів СММ в Україні досягне 900 осіб, з яких 500 - міжнародний персонал.

У свою чергу спікер СММ Майкл Боцюрків розповів, що на сьогоднішній день в Україні працюють 394 міжнародних співробітники, а також 160 осіб громадян України. Із загальної кількості спостерігачів 217 перебувають у Луганській і Донецькій областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА