17:24 24.11.2014

СММ ОБСЄ має намір у понеділок вирішити із керівництвом Луганської ОДА питання завершення ремонту в Трьохізбенці

3 хв читати
СММ ОБСЄ має намір у понеділок вирішити із керівництвом Луганської ОДА питання завершення ремонту в Трьохізбенці

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні має намір у понеділок зустрітися з керівництвом Луганської облдержадміністрації для завершення ремонтних робіт у селі Трьохізбенка.

"Сьогодні СММ зустрінеться з обласним керівництвом для того, щоб ремонтні роботи були завершені", - йдеться в повідомленні на сторінці СММ у Facebook у понеділок.

У місії нагадали, що в результаті діалогу СММ ОБСЄ в Україні з іррегулярними збройними формуваннями було встановлено 12-годинне перемир'я. У неділю спостерігачі супроводжували ремонтників і підсобних працівників в с. Трьохізбенка (40 км на північний захід від Луганська) для проведення ремонтних робіт із відновлення водо-, газо - та електропостачання. СММ також спостерігала за роздачею гуманітарної допомоги від Луганської ОДА.

"Коли спостерігачі СММ прибули до Трьохізбенки о 09.00 в неділю, температура була -10 градусів. Жителі розповіли СММ, що їх обстрілюють через близькість до лінії фронту", - зазначено в повідомленні.

Представники місії спостерігали за ремонтними роботами, а також за роздачею гуманітарної допомоги (продукти харчування та підгузки).

"Перемир'я зберігалося протягом усього часу, СММ перебувала на місці", - заявляють в місії.

Раніше голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомляв, що в Треьохізбенці, яка вже 3 тижні залишається без газу і більше місяця - без електроенергії, так і не вдалося в неділю повернути комунікації через обстріли з боку бойовиків.

"Відновити пошкоджені лінії газо - та електропостачання не дозволяли бойовики так званого Всевеликого війська Донського під керівництвом отамана Козіцина. Тому ми спробували залучити як посередників ОБСЄ. У п'ятницю, під час зустрічі з головою спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугулем Апаканом, я в черговий раз у дуже жорсткій формі попросив місію виконати хоча б одну конкретну справу - допомогти врятувати Трьохізбенку, домовившись з Козіциним про припинення вогню і допуск ремонтників. Представники кілька разів зустрічалися з Козіциним, і в суботу під вечір він гарантував припинення вогню", - цитує Р. Москаля його прес-служба.

Голова Луганської ОДА поінформував, що в неділю вранці особисто поїхав у Трьохізбенку, взявши з собою вантажівку гуманітарної допомоги, паралельно туди виїхали і спостерігачі ОБСЄ. За його словами, ремонтні бригади працювали в двох напрямках.

"З жалем мушу констатувати, що домовленості були зірвані терористами. Групу газовиків з Алчевська і представників ОБСЄ з Луганська вони просто не пропустили до Кримського, а нашу бригаду, яка вийшла на нейтральну територію у форменому спецодязі та з білим прапором, обстріляли з автоматичних гранатометів. Ніхто, на щастя, не поранений, військові евакуювали людей, які так і не почали ремонт", - поінформував Г. Москаль.

У самій Трьохізбенці півдня було тихо, і ремонтники зі Слов'яносербська встигли усунути близько 80% пошкоджень на підконтрольній Козіцину території. А після обіду бойовики відкрили вогонь, тому роботу довелося припинити.

"Ні газ, ні світло в Трьохізбенку так і не подали. (...) ОБСЄ так і не зміг виступити посередником між Україною та терористами, гарантувавши припинення вогню, щоб врятувати мирних жителів від замерзання. Намагатимемося зробити щось самі", - резюмував голова облдержадміністрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА