13:24 19.11.2013

У Києві очікують пом'якшення запобіжного заходу українцю з "Арктик Санрайз" 21 листопада

2 хв читати
У Києві очікують пом'якшення запобіжного заходу українцю з "Арктик Санрайз" 21 листопада

У Міністерстві закордонних справ України очікують зміни запобіжного заходу українцю Руслану Якушеву із судна "Арктик Санрайз" на засіданні суду в четвер, 21 листопада.

"Судове засідання у справі Р.Якушева призначено на 21 листопада... Ми розраховуємо, що 21 листопада запобіжний захід йому буде змінено на той, який не пов'язаний із триманням під вартою", - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Він нагадав, що Р.Якушев перебуває в Санкт-Петербурзі, українські дипломати постійно контактують із ним та його адвокатами.

Судно "Арктик Санрайз" міжнародної екологічної організації "Грінпіс" затримали в Печорському морі 19 вересня за спробу активістів, що перебували на ньому, провести акцію протесту проти видобутку нафти на платформі "Приразломная".

24 вересня криголам "Арктик Санрайз" під конвоєм прикордонників доправили в порт Мурманська. На його борту перебував багатонаціональний екіпаж із 30 людей, зокрема чотирьох росіян. Усіх їх заарештували, їм було пред'явлено обвинувачення в піратстві.

22 жовтня офіційний представник СКР В.Маркін повідомив, що слідчий комітет перекваліфікував дії екологів "Грінпіс" на нафтовидобувній платформі "Приразломная" в Печорському морі зі статті про піратство на статтю "хуліганство".

Останніми днями Калінінський районний суд Петербурга прийняв рішення відпустити під заставу фотографа Дениса Синякова, прес-секретаря "Грінпіс" Андрія Аллахвердова та суднового лікаря Катерину Заспу. Приморський суд продовжив до 24 лютого арешт активіста з Великої Британії Коліна Рассела та постановив відпустити під заставу в 2 млн руб. еколога з Бразилії Анну Паулу та електрика новозеландця Девіда Хауссманна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА