10:45 23.09.2013

Міліція Києва розслідує справи про вбивства, до яких може бути причетний "караванський стрілок" Мазурок

2 хв читати

Слідче управління міліції Києва продовжує розслідувати справи, до яких може бути причетний Ярослав Мазурок, котрий рік тому вбив трьох охоронців київського ТРЦ "Караван" і незабаром наклав на себе руки.

"Два злочини належать до 2009 року, коли без будь-якої видимої причини були жорстоко розстріляні циганка-жебрачка з дитиною і скоєно замах на чоловіка, який входив до під'їзду свого будинку. В 2010 році в схожий спосіб було вбито жінку-бомжа. Проте прокуратура, закривши "караванський розстріл", визнала докази за іншими недостатніми й повернула справу на дорозслідування. Вона досі перебуває у провадженні слідчого управління міліції Києва", - пише в понеділок газета "Комсомольская правда в Украине".

Видання нагадує, що, за інформацією різних джерел, після розстрілу в гіпермаркеті до Я.Мазурка намагалися "приміряти" два десятки нерозкритих убивств. Це вбивство прапорщика Держслужби охорони Григорія Нагорнюка та сержанта В'ячеслава Скоболя, які прибули за викликом у багатоповерхівку Оболонського району (січень 2004 року). Вбивство двох чорних археологів біля Києва (лютий 2009-го), коли було викрадено металошукач фірми Minelab Quattro - такий самий під час обшуку знайшли в квартирі Я.Мазурка. Це безглуздий розстріл молодого військового з дівчиною в Солом’янському районі столиці, вбивство співробітника ДАІ та його знайомої (літо минулого року) й низка інших жорстоких злочинів.

Як повідомлялося, 26 вересня 2012 року охоронець торговельно-розважального центру "Караван" на вул. Луговій у Києві помітив, що один із відвідувачів вкрав товар, після чого останньому було запропоновано пройти до кімнати охорони. Там зловмисник відкрив вогонь, убивши на місці трьох охоронців, четвертого важко поранив, а потім утік.

7 листопада в Сирецькому гаю, неподалік станції метро "Сирець" (Київ), знайшли тіло людини, схожої на підозрюваного Я.Мазурка.

15 листопада стало відомо, що експертиза ДНК підтвердила: в лісопосадці було знайдено тіло Я.Мазурка.

У квітні 2013 року стало відомо, що докази, зібрані в кримінальному провадженні під час досудового розслідування причетності Я.Мазурка до вбивства трьох охоронців "Каравану", замаху на вбивство четвертого, крадіжці товарів із супермаркету й незаконного поводження зі зброєю, цілком доводять його провину.

Прокуратура Києва ухвалила процесуальне рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України - у зв'язку зі смертю підозрюваного.

Під час досудового слідства слідчі перевіряли версії причетності Я.Мазурка до скоєння інших злочинів - убивства жінки та малолітньої дитини в грудні 2009 року в Оболонському районі столиці, вбивства чоловіка й замаху на вбивство іншого наприкінці 2009-го - на початку 2010 року у Святошинському районі. Матеріали кримінальних проваджень за трьома епізодами столична прокуратура направила до слідчого управління ГУМВС України в Києві для подальшого розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

Знищений у Чорному морі російський ракетний корабель "Циклон" не встиг випустити жодної ракети - Плетенчук

У Києві ліквідують пожежу на СТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА