17:12 12.09.2013

Послугу перенесення номера MNP на мобільних мережах можна реально запустити не раніше березня 2014 р. - думка

2 хв читати

Реалістичний термін запуску послуги перенесення номера (MNP, Mobile Number Portability) на мобільних мережах - не раніше другого кварталу 2014 року, вважають у компанії "МТС Україна".

"Реалістичні терміни запуску послуги - не раніше другого кварталу наступного року", - сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" директор з корпоративного управління і контролю "МТС Україна" Олег Проживальський.

Він назвав гарною новиною для проекту факт визначення адміністратора централізованої бази даних MNP.

"Оскільки саме адміністратору передані повноваження з розробки відсутніх нормативних документів, треба думати, що така робота розпочнеться найближчим часом, і ми отримаємо відповіді на ті питання, які фактично стримували подальше просування проекту", - зазначив О.Проживальський.

Він не зміг назвати суму, в яку може обійтися вартість проекту, зазначивши, що про це можна буде говорити після того, як адміністратор конкретизує умови реалізації послуги, розробить інструкції з обробки інформації при переході абонентів.

"Після цього оператори зможуть закупити додаткове обладнання, що буде здатне працювати за заданим алгоритмом, внести зміни у свої білінгові системи, встановити і протестувати устаткування у взаємодії один з одним та адміністратором централізованої бази даних", - наголосив О.Проживальський.

За його словами, незважаючи на те, що реалізація проекту потребує додаткових витрат для оператора, планів підвищення тарифів у зв'язку з введенням нової послуги у "МТС Україна" немає.

"Безумовно, реалізація проекту потребує додаткових витрат. Для ринку в цілому MNP - витратний проект, однак користуватися послугою буде небагато абонентів. Кожен оператор буде справлятися з цим по-своєму. У нас в планах підвищення тарифів немає " , - сказав О.Проживальський .

Як повідомлялося , Нацкомісія , що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації , на засіданні у вівторок обрала консорціум " Український центр підтримки номерів і адрес " (включає Український державний центр радіочастот та Український мережевий інформаційний центр) адміністратором централізованої бази даних послуги MNP .

Згідно з положенням про послугу перенесення номера (розроблено НКРЗІ - ІФ), для абонентів послуга буде безкоштовною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА