12:51 27.03.2013

Київ та область будуть захищені від паводку за збалансованого регулювання рівня води в дніпровському каскаді - глава ДСНС

2 хв читати
Київ та область будуть захищені від паводку за збалансованого регулювання рівня води в дніпровському каскаді - глава ДСНС

У Києві та Київській області у зв'язку з потеплінням у першій декаді квітня поточного року існує можливість підтоплення талими та ґрунтовими водами окремих населених пунктів і низинних територій столиці, заявляє голова Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Михайло Болотських.

"У Київській області... можливе підтоплення талими ґрунтовими водами окремих населених пунктів, особливо в районах приватного житлового будівництва. Враховуючи значні запаси снігу в Києві та Київській області, підвищується рівень підтоплення низинних територій міста, але за збалансованого регулювання рівня води в дніпровському каскаді ці території будуть захищені", - сказав він, виступаючи з доповіддю на засіданні уряду в Києві в середу.

За даними ДСНС, із 1 по 5 квітня поточного року очікується підвищення температури повітря до 13 градусів тепла з подальшим підвищенням до 17-20 градусів, що становить особливу небезпеку для підтоплення садиб, що стоять у заплавах річок.

Він також зазначив, що в окремих регіонах країни ситуація із запобіганням паводкам залишається "вкрай незадовільною". Зокрема, це стосується Житомирської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької та Одеської областей. За словами голови ДСНС, у цих регіонах існує проблема забрудненості русел річок сміттям та деревами, що може призвести до підвищення рівня води.

М.Болотських також наголосив, що на півдні Одеської області у зв'язку з підвищенням рівня ґрунтових вод і таненням снігу існує загроза підтоплення 33 населених пунктів, в яких проживає 42 тис. людей.

Говорячи про Полісся, голова ДСНС наголосив, що Україні потрібна плідна співпраця з колегами з Білорусі та Російської Федерації для того, щоб запобігти підтопленню цих територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА