11:59 03.10.2012

МЗС розраховує, що парламент врахує міжнародні зобов'язання України під час розгляду питання про заборону пропаганди гомосексуалізму

2 хв читати
МЗС розраховує, що парламент врахує міжнародні зобов'язання України під час розгляду питання про заборону пропаганди гомосексуалізму

Міністерство закордонних справ України розраховує, що Верховна Рада під час розгляду в другому читанні проекту закону про заборону пропаганди гомосексуалізму врахує міжнародні зобов'язання України.

"Безумовно, народні депутати України вільні у своїй діяльності вносити будь-які законодавчі ініціативи відповідно до їхнього розуміння настроїв у суспільстві. Водночас МЗС розраховує, що під час подальшого розгляду цього законопроекту в його тексті буде повністю враховано міжнародні зобов'язання України в частині захисту прав людини в цілому та меншин (сексуальних - ІФ) зокрема", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, коментуючи ухвалення Верховною Радою України в першому читанні відповідного законопроекту в середу.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 2 жовтня проголосувала в першому читанні за законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір). За ухвалення проекту закону проголосували 289 народних депутатів із 350, що зареєструвалися в залі.

Автори законопроекту пропонують встановити відповідальність за дії, що пропагують стосунки сексуального характеру між особами однієї статі, зловживання свободою діяльності друкованих ЗМІ або використання теле- і радіоорганізацій для пропаганди гомосексуалізму.

Крім того, автори законопроекту пропонують доповнити статтю Кримінального кодексу про покарання за ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства, жорстокості, расової та національної або релігійної нетерпимості і дискримінації, положенням про такі дії щодо поширення гомосексуалізму.

Ініціатори законопроекту: народні депутати Євген Царьков (фракція Компартії України), Катерина Лук’янова (фракція "НУ-НС"), Павло Унгурян (фракція "БЮТ-Батьківщина"), Юлія Ковалевська (фракція Партії регіонів), Тарас Чорновіл (позафракційний) та Лілія Григорович (фракція "НУ-НС").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА