20:57 11.06.2024

Група СБ та уряд України планують програму Renew Ukraine для розвитку ВДЕ - профільний директор IFC на URC-24

1 хв читати
Група СБ та уряд України планують програму Renew Ukraine для розвитку ВДЕ - профільний директор IFC на URC-24

Група Світового банку (СБ) та уряд України планують створити спільну програму Renew Ukraine для розвитку відновлюваної енергетики, повідомила директор з питань енергетики, інфраструктури та гірничодобувної промисловості в Європі й Латинській Америці IFC Шеріл Едлсон Ханвей.

"Найцікавіше, що ми зараз робимо, це те, що наша група Світового банку створює програму з урядом України Renew Ukraine. Ми плануємо це зараз. Ми хочемо створити базу, на основі якої ми зможемо будувати системи відновлюваної енергетики", - сказала вона під час тематичної панельної дискусії з енергетики на URC-24 у Берліні.

Ханвей також зазначила, що необхідно масштабувати проєкти відновлюваної енергетики в Україні, для чого треба залучити більше приватних компаній.

Водночас, за її словами, це потребує прозоріших і зрозуміліших форм підтримки замість "зелених" тарифів, зокрема змін на ринку.

Вона додала, що наразі група Світового банку, яка готова й надалі підтримувати "зелену" трансформацію України, зокрема, веде переговори з НЕК "Укренерго" та приватними організаціями щодо розвитку систем накопичення енергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Запуск механізму кешбеку за програмою "Купуй українське" заплановано на початок вересня

Малий і середній бізнес може отримати грант на розвиток власного експорту в сумі до EUR40 тис. - Мінекономіки

АМКУ дозволив "Укрнафті" отримати в управління активи "Татнафти"

Консультативна рада Мінекономіки запропонувала створити економічні кластери в західних областях України для розвитку промисловості

Рада прийняла за основу законопроєкт про реформу промислового забруднення - Железняк

Напрацьовуються рішення щодо забезпечення скрапленим газом вразливого населення прифронтових територій Харківщини - Мінреінтеграції

Крос-курси основних світових валют 20 червня на 16.01

Офіційні (облікові) курси банківських металів на 21 червня - НБУ

Офіційні курси Національного банку України на 21 червня

Оновлений "транспортний безвіз" з ЄС передбачає низку взаємних зобов'язань щодо ліцензій на перевезення та маркування вантажівок – Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА