17:19 30.05.2022

Кабмін передав в управління "Чорноморнафтогазу" раніше заарештовані активи облгазів

1 хв читати
Кабмін передав в управління "Чорноморнафтогазу" раніше заарештовані активи облгазів

Кабінет Міністрів України доручив Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), передати в управління АТ "Чорноморнафтогаз" раніше заарештовані активи операторів газорозподільних систем (ГРС, облгази).

Відповідно до розпорядження №429-р від 28 травня 2022 року, текст якого оприлюднено на Урядовому порталі, активи передають з метою усунення ризику збою та/або переривання їхнього функціонування та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій до завершення здійснення процесуальних заходів.

Водночас перелік таких активів до розпорядження не прикріплено.

Як повідомлялося, наприкінці травня за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР) слідчий суддя Печерського суду Києва передав в управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем.

У бюро нагадали, що в червні минулого року вони викрили масштабну схему безоплатної передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам. Багаторічна протиправна діяльність завдала державі збитків на суму 1,488 млрд грн.

На фотографіях, якими проілюстровано повідомлення про передачу АРМА обл- та міськгазів, зображено приміщення "Черкасигаз" та підприємства Регіональної газової компанії бізнесмена Дмитра Фірташа: "Хмельницькгаз", "Чернігівгаз", "Вінницягаз", "Дніпропетровськгаз", "Київоблгаз", "Тисменицягаз".

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердив готовність групи взяти на себе управління облгазами від АРМА.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА