16:28 02.05.2022

Ахметов передав на допомогу Україні з початку війни 2,1 млрд грн

2 хв читати
Ахметов передав на допомогу Україні з початку війни 2,1 млрд грн

Бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та ФК "Шахтар" із початку розв'язаної Росією повномасштабної війни передали понад 2,1 млрд грн або майже $72 млн для потреб Збройних сил України, територіальної оборони та надання допомоги постраждалому населенню, йдеться у повідомленні SCM у понеділок.

"Для того щоб допомога була максимально ефективною, її спрямування та обсяги визначають у координації з центральною та місцевою владою", - наголошується у релізі.

Зокрема, для потреб захисників України закуплено засоби індивідуального захисту, дрони, тепловізори, протитанкові їжаки, фортифікаційні споруди, аптечки та інші необхідні речі, зазначається у повідомленні.

Згідно з ним, Фонд Ріната Ахметова разом із бізнесами SCM організували гуманітарну допомогу населенню ліками, продуктами харчування та її доставку з Європи, допомагають в евакуації та облаштуванні прихистків. У містах присутності бізнесів SCM розгортають центри підтримки та робочі місця для переселенців, надають пальне, матеріали та будь-яку доступну допомогу комунальним службам. "Укрзалізниці" надають вугілля для евакуаційних поїздів.

У релізі також зазначено, що ДТЕК Ахметова безоплатно постачає електрику медикам, пекарям, військовим у Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях. А футбольний клуб "Шахтар" розгорнув Shelter Centre на "Арені Львів" (прийняв уже понад 500 переселенців) та розпочав серію благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace in Ukraine, кошти від реалізації квитків та реклами буде спрямовано на допомогу захисникам України, волонтерським організаціям, медикам та дітям, які постраждали від війни,

Медіагрупа "Україна" під патронатом Мінкульту та Офісу президента спільно з іншими медіагрупами розгорнула міжнародний канал іномовлення "FreeДом", на який щомісяця спрямовує мільйони гривень власних коштів, зазначається в повідомленні.

"Крім того, SCM першими, ще до 24 лютого з ініціативи Ріната Ахметова заздалегідь передали державі авансом 1 млрд грн податків за 2022 рік для підвищення обороноздатності країни та підтримки економіки. Загалом із початку 2022 року загальний обсяг переданих Україні Рінатом Ахметовим коштів становить понад 3 млрд грн або понад $100 млн", – констатують у релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА