20:50 07.09.2021

Рада ЄС дала згоду на семирічне фінансування реформ у країнах-кандидатах

2 хв читати
Рада ЄС дала згоду на семирічне фінансування реформ у країнах-кандидатах

Рада Європейського союзу дала зелене світло на відкриття семирічного фінансування на 14,2 млрд євро за програмою підготовки до членства в ЄС для країн, які входять до офіційного списку кандидатів.

"Бенефіціарам буде надана підтримка в проведенні необхідних політичних, інституційних, правових, адміністративних, соціальних і економічних реформ, щоб відповідати цінностям Союзу і поступово впроваджувати своє законодавство згідно правил, стандартів, політики і практики Союзу", - йдеться в схваленій у вівторок постанові Ради ЄС.

Фінансування за цією програмою на 2021-2027 роки буде відкрито для Албанії, Боснії і Герцеговини, Ісландії, Косово, Чорногорії, Північної Македонії, Сербії і Туреччини.

Ця підтримка допоможе бенефіціарам провести реформи з метою майбутнього членства в союзі. Їм буде надана допомога в проведенні необхідних політичних, інституційних, правових, адміністративних, соціальних і економічних реформ, щоб відповідати цінностям Союзу і поступово приводити власні норми з правилами, стандартами, політикою і практикою Союзу.

Виділення коштів буде диференціюватися в залежності від результатів діяльності одержувачів. Особливу увагу буде приділено реформам в сфері верховенства права і базових прав людини, демократичних інститутів і державного управління, а також економічного розвитку і конкурентоспроможності.

Обсяг і інтенсивність допомоги можуть бути змінені у разі значного регресу або постійної відсутності прогресу з боку одержувача допомоги в фундаментальних сферах реформ, зазначає Рада ЄС.

Після узгодження з Європарламентом остаточне ухвалення постанови очікується у вересні, і вона буде діяти ретроактивно з 1 січня 2021 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА