10:53 29.06.2021

Наглядова рада "Укрпошти" продовжила контракт гендиректора Смілянського ще на 2 роки

2 хв читати
Наглядова рада "Укрпошти" продовжила контракт гендиректора Смілянського ще на 2 роки

Наглядова рада АТ "Укрпошта" продовжила контракт генерального директора Ігоря Смілянського ще на два роки - до 30 червня 2023 року.

Як повідомила прес-служба компанії у вівторок, кандидатуру нинішнього гендиректора одноголосно підтримали всі члени наглядової ради, включно з представниками акціонера "Укрпошти" - Міністерства інфраструктури України.

"Укрпошта" перебуває в критично важливому моменті свого існування: незабаром компанія стане повноправним гравцем на банківському ринку та задіє масштабні інвестиції в EUR100 млн від міжнародних фінансових установ на розвиток інфраструктурних проектів (1850 авто для пересувних відділень, 7 сортувальних центрів). На цьому етапі наглядова рада вважає, що стабільність компанії є першочерговою умовою для досягнення цих амбітних цілей. Тому наглядова рада одноголосно, відповідно до статуту компанії, вирішила продовжити трудовий договір чинного генерального директора. Також це вотум довіри до професіоналізму Ігоря Смілянського у впровадженні нагальних завдань акціонерного товариства", - наводить прес-служба слова голови наглядової ради компанії Беноіта Плеска.

У свою чергу Смілянський зазначив, що має намір довести до логічного результату вже розпочаті реформи в компанії.

"Попереду в" Укрпошти "ще відкриття поштового банку, будівництво сучасних сортувальних центрів та повна цифровізація країни із запуском пересувних відділень у найвіддаленіші населені пункти. Ці завдання покладені в основу стратегії 2022-2026, яку ми презентуємо вже восени", - наголосив він.

Як повідомлялося, Кабмін 16 червня на засіданні ухвалив постанову, згідно з якою генерального директора "Укрпошти" тепер призначатиме наглядова рада компанії без конкурсного відбору з боку держави.

У пояснювальній записці до документа, зокрема, йшлося, що ухвалення цього рішення було необхідним, оскільки проведення конкурсу та встановлення його результатів займуть щонайменше півроку, і "протягом цього часу невизначеність з кандидатурою керівника компанії може поставити під загрозу стратегічну інвестиційну програму обсягом у EUR100 млн, спрямовану на глобальний розвиток та сучасну трансформацію стратегічного підприємства".

Ігор Смілянський за підсумками конкурсу був призначений головою правління Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" 20 квітня 2016 року. До цього він був менеджером американського офісу KPMG. Під час реорганізації "Укрпошти" в ПАТ він перейшов на посаду в. о. гендиректора.

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян у серпні 2018 року призначив Смілянського гендиректором "Укрпошти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в мережі "Фокстрот" зріс утричі з початку року

ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України - Шмигаль

Обмеження енергоспоживання для промисловості повертаються на вечір - "Укренерго"

Офіційний курс гривні може знизитися влітку до 40 грн/$1 і нижче у зв'язку з новими кроками валютної лібералізації - банкіри

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА