15:27 19.03.2021

НБУ здійснює внутрішнє розслідування співпраці з Kroll у справі про виведення з ПриватБанку $5,5 млрд до його націоналізації - Рожкова

2 хв читати
НБУ здійснює внутрішнє розслідування співпраці з Kroll у справі про виведення з ПриватБанку $5,5 млрд до його націоналізації - Рожкова

Національний банк України (НБУ) здійснює внутрішнє розслідування стосовно співпраці Нацбанку з компанією Kroll Inc., що здійснює forensic-аудит, консалтинговою фірмою AlixPartners, а також юридичними фірмами Hogan Lovells та Asters у справі про виведення з ПриватБанку $5,5 млрд до його націоналізації, повідомила перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Сьогодні вже і всередині НБУ ведуться внутрішні розслідування щодо нашої співпраці з агентством Kroll та юридичними радниками. Співпраці, метою якої був і є захист інтересів держави", - написала вона у Facebook у п'ятницю.

Перший заступник глави додала, що подібні дії завдають потужного удару по репутації та іміджу України на міжнародній арені, оскільки сьогодні увага міжнародних партнерів максимально прикута до розслідування шахрайських дій у ПриватБанку.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ, Нацбанк продовжує захищати законність рішень щодо націоналізації ПриватБанку і твердо стоїть на позиції, що винні в зловживаннях особи мають бути притягнуті до відповідальності за доведення до банкрутства найбільшого банку в Україні.

"НБУ (...) сприяв проведенню правоохоронними органами розслідувань щодо цих зловживань. Взаємодія Нацбанку з усіма правоохоронними органами відбувається (...) з дотриманням НБУ вимог стосовно таємниці слідства та правового режиму розкриття банківської таємниці", - йдеться в повідомленні.

Регулятор також закликав ЗМІ утриматися від поширення непідтвердженої інформації про незаконне виведення коштів із ПриватБанку до моменту отримання офіційних коментарів від правоохоронних органів.

Як повідомлялося, згідно з інформацією в ЗМІ, Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Рожкової та кількох інших співробітників центробанку, що брали участь у розслідуванні та націоналізації ПриватБанку у 2016 році, за обвинуваченням у державній зраді та розтраті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА