11:59 12.03.2021

Суд відмовив у скасуванні постанови НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Грін Банку

1 хв читати
Суд відмовив у скасуванні постанови НБУ про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Грін Банку

Касаційний суд у складі Верховного Суду 26 лютого 2021 року відмовив у задоволенні касаційної скарги акціонерів ПАТ "Грін Банк" про визнання протиправною та скасування постанови Національного банку України (НБУ) про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію фінустанови.

Згідно з повідомленням прес-служби НБУ в п'ятницю, також суд відмовив у вимозі позивачів ТОВ "Марго Груп" та ТОВ "Максімус і КО", які є міноритарними акціонерами банку і володіють по 9,9152% акцій, зобов'язати Нацбанк повернути банківську ліцензію ПАТ "Грін Банк".

За інформацією регулятора, підставами для відмови у задоволенні касаційної скарги акціонерів суд зазначив недоведеність позивачами їхнього права звернення до суду з таким позовом в інтересах банку, адже вони не були контролюючими акціонерами та не входили до керівних структур банку.

Зазначено, що постанова Верховного Суду є остаточною у зазначеній судовій справі та оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, НБУ 23 січня 2015 року вирішив ліквідувати Грін Банк.

Грін Банк (раніше банк "Олімпійська Україна") засновано в 1992 році, його найбільшим акціонером було ТОВ "Туаз" (18,8%).

За даними НБУ, на 1 січня 2015 року Грін Банк за розміром активів посідав 145-те місце (225,015 млн грн) серед 158 діючих банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА