16:39 22.01.2020

Україна зацікавлена у збільшенні інвестицій Cargill в аграрний сектор - Зеленський

2 хв читати
Україна зацікавлена у збільшенні інвестицій Cargill в аграрний сектор - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі зустрівся з головою правління і генеральним директором компанії Cargill Inc. Девідом МакЛеннаном.

"Дуже приємно зустрітися з одним із найбільших інвесторів у аграрний сектор та аграрну логістику в Україні", - сказав він на зустрічі, повідомляє прес-служба президента України.

Зеленський зазначив, що в Україні запускається довгоочікувана земельна реформа, яка стане локомотивом зростання аграрного сектору та економіки загалом. "Ми будемо раді співпраці з Cargill Financial щодо запуску інструментів кредитування фермерів для збільшення врожайності та придбання новітньої агротехніки", - зазначив він.

Президент зазначив, що Україна хоче бачити більше інвестицій компанії Cargill у переробку аграрної продукції. "Ми справді хочемо боротися за кожного інвестора, особливо за інвесторів, які перебувають в Україні на постійній основі. Ми готові допомагати, чим можемо. Ми хочемо збільшення інвестицій і готуємо нові програми", - наголосив Зеленський.

Сторони обговорили також реформу залізничного сполучення. Глава держави розповів, що наразі триває активна реформа "Укрзалізниці", і Україна рухатиметься до прозорості в цій галузі.

"У грудні 2019 року Кабінет Міністрів уже схвалив запуск пілотного проекту щодо допуску приватних локомотивів на окремі маршрути", - зазначив Зеленський.

Натомість Девід МакЛеннан нагадав, що Cargill Inc. вклала в Україну понад $500 млн, і зазначив, що високо цінує зміни, які відбулися з автоматизацією роботи з інвесторами. Він також додав, що інвестори позитивно оцінюють рух України до прозорості та активної співпраці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА