11:16 08.11.2019

Гончарук поставив новому голові Держгеонадр завдання протягом двох місяців навести порядок у відомстві

2 хв читати
Гончарук поставив новому голові Держгеонадр завдання протягом двох місяців навести порядок у відомстві

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук поставив перед новим головою Державної служби геології та надр (Держгеонадра) Романом Опімахом завдання протягом двох місяців навести порядок у відомстві.

"Я особисто доручаю вам, пане Романе, протягом двох місяців навести тут порядок. Орган має стати відкритим, весь документообіг має бути максимально оцифровано, заявки мають подаватися через інтернет", - сказав він під час представлення співробітникам Держгеонадр нового голови відомства у Києві у п'ятницю.

Коментуючи реформування служби, він також закликав співробітників відомства, не готових працювати в інтересах держави, писати заяви на звільнення.

"У мене особисто високий рівень довіри до пана Романа, я впевнений в тому, що він може в корені змінити логіку роботи. Я впевнений, що серед вас (працівників служби - ІФ) є професійні, порядні люди, які можуть йому в цьому допомогти, всім іншим тут не місце. Тому якщо у вас є бажання працювати в інтересах держави, можливість чинити опір усім спокусам - ласкаво просимо до команди. Якщо немає - пишіть заяви", - додав він.

Крім того, Гончарук наголосив на необхідності підготовки відомством до кінця року максимальної кількості лотів для їх реалізації на аукціонах.

У свою чергу новопризначений голова Держгеонадр Опімах як пріоритетні завдання позначив нульову толерантність до корупції, перехід на цифровий документообіг, упровадження електронного кабінету надрокористувача, мінімізацію контактів суб'єктами ринку, реалізацію всіх спецдозволів через аукціони.

"Це має гарантувати нам прозорість, комфортність, швидкість проходження погоджувальних процедур, а також дати змогу нівелювати суб'єктивізм та упередженість під час прийняття рішень, і, в кінцевому рахунку, перейти від традиційної бланкової форми до спецдозволу в електронному форматі", - сказав він.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 6 листопада за результатами конкурсу призначив виконавчого директора Асоціації газодобувних компаній (АГКУ) Романа Опімаха новим головою Державної служби геології та надр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА