13:49 24.09.2019

Зеленський підписав закон про режим спільного транзиту

2 хв читати
Зеленський підписав закон про режим спільного транзиту

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1082 "Про режим загального транзиту та запровадження національної електронної транзитної системи", ухвалений Верховною Радою 12 вересня 2019 року, повідомляється на сайті парламенту.

Згідно з пояснювальною запискою, документ впроваджує в законодавство положення Конвенції про процедуру спільного транзиту, які дозволять Україні обмінюватися митною інформацією з 35 країнами європейського регіону, отримувати дані для переміщення товарів транзитом, ввести спеціальні транзитні спрощення, використовувати єдину митну декларацію для переміщення товарів від країни-відправника до країни-одержувача через інші країни з використанням загального ІТ-продукту (New Computerised Transit System (NCTS)).

Очікується, що закон запровадить у країні європейську практику прозорих процедур, від яких "виграють" усі українські учасники ланцюга постачання товарів і фінансовий сектор, а оновлена митна служба отримає можливість ввести надійні процеси контролю над переміщенням товарів.

У свою чергу в Міністерстві фінансів України зазначили, що на ухваленні закону робота над приєднанням до Конвенції про процедуру спільного транзиту не завершується.

"Процедура приєднання є нестандартною для країн-претендентів: спершу претендент має запровадити і використовувати на своїй території положення цієї Конвенції і відповідний ІТ-продукт не менше одного року. Лише після цього Україна зможе отримати офіційне запрошення приєднатися до Конвенції", - пояснили на сайті Мінфіну.

Як повідомлялося, голова Державної митної служби Максим Нефьодов вважає, що "це проста красива історія митного безвізу, яка дасть змогу українським гравцям виїжджати з України та доїжджати до Португалії однією вантажівкою з одним документом, з однією гарантією".

На його думку, це здешевить для українських споживачів українські товари.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА