11:29 16.08.2019

У Міноборони відкинули звинувачення у блокуванні закупівлі БТРів і доведенні КБ ім.Морозова до банкрутства

2 хв читати
У Міноборони відкинули звинувачення у блокуванні закупівлі БТРів і доведенні КБ ім.Морозова до банкрутства

 У Міністерстві оборони України заявляють про безпідставність звинувачень на адресу відомства в нібито намірах блокування закупівлі бронетранспортерів БТР-4Е і доведенні державного підприємства "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.Морозова" (ХКБМ) до банкрутства.

"Міністерство оборони України наголошує, що звинувачення є абсолютно безпідставними, а факти, поширені низкою інформаційних агенцій та інтернет-видань, не мають достовірного підтвердження", - йдеться в заяві відомства, оприлюдненій на його офіційному сайті.

У Міноборони зазначають, що щорічно з 2014 року планували кошти в державному оборонному замовленні на закупівлю бронетехніки виробництва ХКБМ і здійснюють закупівлю бронетранспортерів БТР-4Е і машин на їхній базі, проте підприємство зривало терміни постачання продукції, що призводило до сплати штрафних санкцій.

"Останній такий контракт, укладений у 2017 році на постачання бронетранспортерів БТР-4Е, взагалі було розірвано з метою недопущення банкрутства підприємства з причини неспроможності ДП "ХКБМ" виготовити техніку в повному обсязі (продукція була поставлена частково, що призвело до невиконання планів в забезпеченні підрозділів Збройних сил України необхідними сучасними зразками бронетехніки)", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що держконцерн "Укроборонпром" і ДП "ХКБМ" вимагають від Міноборони відмовитися від стягнення з ХКБМ штрафних санкцій за невиконання умов контракту всупереч умовам контракту і законодавству, а також перенесення термінів постачання бронетранспортерів майже на рік.

Щодо звинувачень у блокуванні розробки з модернізації танка Т-64, в Міноборони зазначають, що рішення про відкриття відповідної дослідно-конструкторської роботи було підписано ще в 2016 році, але ХКБМ майже три роки створювало кооперації підприємств, які також входять до складу "Укроборонпрому" й узгоджували з ними роботу. "Контракт на виконання роботи Міноборони з ДП "ХКБМ" укладено у 2019 році, але до цього часу підприємством не укладені відповідні договори зі співвиконавцями робіт, що не дозволяє розпочати авансування контракту, кошти на який лежать на рахунках Міноборони", - йдеться в повідомленні.

З огляду на ситуацію, що склалася, Міністерство оборони 15 серпня направило відповідні звернення до вищого керівництва держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА