11:15 17.07.2019

Фонд гарантування вкладів із 18 липня очолить Рекрут, яка раніше обіймала посаду заступника

2 хв читати
Фонд гарантування вкладів із 18 липня очолить Рекрут, яка раніше обіймала посаду заступника

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 18 липня очолить Світлана Рекрут замість Костянтина Ворушиліна.

Як повідомляється на сайті ФГВФО, відповідне рішення ухвалила адміністративна рада фонду.

"16 липня адміністративна рада Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у зв'язку з наближенням до кінця п'ятирічного терміну, визначеного законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" задовольнила заяву про звільнення за власним бажанням з 18 липня 2019 року директора - розпорядника ФГВФО Ворушиліна Костянтина Миколайовича. Також своїм рішенням адміністративна рада з 18 липня 2019 року призначила директором-розпорядником ФГВФО Рекрут Світлану Валеріївну", - йдеться в повідомленні.

Раніше Рекрут обіймала посаду заступника голови ФГВФО.

Як зазначено в повідомленні з посиланням на Рекрут, перед командою фонду стоять великі завдання, зокрема продовження виконання зобов'язань перед кредиторами банків та державою.

"Оскільки залишок боргу перед Міністерством фінансів нині перевищує 49 млрд грн у вигляді векселів та ще понад 67 млрд грн за відсотками, надважливим завданням, над яким Фонд працюватиме найближчим часом, є реструктуризація відсотків за цими кредитами. Це дасть змогу розпочати дискусію про підвищення гарантованої суми", - процитувала прес-служба ФГВФО Рекрут.

За її словами, команда ФГВФО і надалі захищатиме напрацювання, які дозволили створити практично з нуля прозорий і конкурентний ринок проблемних активів. Іще один виклик, що стоїть перед ФГВФО, робота зі стягнення відшкодування збитків з колишніх акціонерів і топ-менеджерів банків, доведених до неплатоспроможності, наголосила Рекрут.

Вона нагадала, що позовна робота за ст. 52 закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" активно триває, і серед основних планів фонду - довести її до завершення і спрямувати отримані кошти кредиторам цих банків. Загальна сума позовів перевищує 81,3 млрд грн.

Рекрут також повідомила, що стосовно тих власників банків, які прагнуть розрахуватися за завдані збитки, фонд націлений співпрацювати з парламентом нового скликання щодо створення необхідного інструментарію для можливості погашення цих вимог. Серед інших важливих планів фонду, на яких наголосила Рекрут, наближення до стандартів ЄС. Зокрема, запровадження системи раннього втручання, що дозволить превентивно визначати ризики для банків і вирішувати проблему неплатоспроможності не за рахунок їхніх вкладників, а за рахунок власників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА