13:12 05.07.2018

ПриватБанк і UnionPay International домовилися про стратегічне партнерство

2 хв читати
ПриватБанк і UnionPay International домовилися про стратегічне партнерство

 ПриватБанк (Київ) і компанія UnionPay International (КНР) підписали меморандум про стратегічне партнерство в Києві в середу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", документ підписали голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл і голова China UnionPay Group Ши Венчао.

Як повідомив П.Крумханзл, на першому етапі ПриватБанк у рамках співпраці з UnionPay розглядає можливість запуску в 2019 році обслуговування карток платіжної системи UnionPay International у банкоматах і платіжних терміналах банку. Крім того, банк та UnionPay планують розробку спільних інноваційних платіжних продуктів.

"Насамперед необхідно розпочати з юридичних питань. Це означає, що UnionPay має бути повністю сертифікований, отримати відповідні ліцензії від Національного банку України. Але паралельно з юридичними питаннями ми розпочинаємо роботу над розвитком інфраструктури для прийому карток UnionPay в Україні. Ми плануємо почати приймати картки в 2019 році", - сказав П.Крумханзл.

"Зі зростанням економічного співробітництва між країнами зростає попит на транскордонні платежі між Китаєм та Україною. Співпраця з визнаним лідером банківського ринку дасть змогу досягти значного прориву в просуванні інноваційних платіжних продуктів UnionPay в Україні. UnionPay накопичила багатий досвід у розробленні інноваційних платежів, реалізації проектів "Розумного міста", фінансової інтеграції та готова брати участь у розвитку платіжної індустрії в Україні", - додав Ши Венчао.

Згідно з повідомленням прес-служби Нацбанку України на сторінці у Facebook, у четвер відбулася зустріч глави НБУ Якова Смолія і першого заступника глави НБУ Катерини Рожкової з Ши Венчао.

Під час зустрічі Я.Смолій висловив упевненість, що присутність UnionPay International на фінансовому ринку України прискорить торговельно-економічні процеси між двома країнами. "Прихід нової платіжної системи дасть новий поштовх для підвищення рівня якості фінансових послуг та розвитку ринку платіжних систем в Україні", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, під час зустрічі обговорювалися регуляторні процедури виходу міжнародної платіжної системи Union Pay International на український ринок. Також були обговорені аспекти можливої співпраці китайської платіжної системи з Національною платіжною системою "Простір".

UnionPay International (UPI), створена в 2002 році, є дочірньою компанією China UnionPay. China UnionPay - національна платіжна система Китаю. Є найбільшою міжнародною платіжною системою у світі за обсягом операцій і випущених платіжних карток. Україна стане 170 країною світу, в якій розвиватиметься сервіс обслуговування карток UnionPay. UnionPay надає можливість використовувати картки для оплати товарів, послуг і зняття готівки в партнерстві з більш ніж 400 фінансовими інституціями у всьому світі. Картки UnionPay емітуються більш ніж у 40 країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА