19:50 07.06.2024

Бронювати співробітників можна буде через "Дію" вже з липня

2 хв читати
Бронювати співробітників можна буде через "Дію" вже з липня

Кабінет міністрів України підтримав постанову, згідно з якою бронювання співробітників можна буде здійснювати через мобільний застосунок "Дія", повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Зараз, щоб забронювати співробітника, потрібно подавати заяви в паперовому вигляді, збирати підписи і тижнями чекати результату. "Дія" це змінить. Процес буде швидким, прозорим і без людського фактору, а результат - за годину", - написав Федоров у телеграмі у п'ятницю ввечері.

За його словами, "орієнтовно запустимо послугу на початку липня". Міністр також повідомив, що на першому етапі забронювати своїх співробітників в онлайн-режимі зможуть критично важливі підприємства і компанії, що працюють на потреби сил оборони.

"Якщо бізнес або державний орган має право на бронювання, керівник через портал "Дія" подасть списки працівників і засвідчить електронним підписом заяву.

Далі "Дія" автоматично перевірить по реєстрах, чи справді людина працевлаштована офіційно і чи є про неї дані в "Оберегу". Якщо все ок, працівника заброньовано. Весь процес триватиме годину. Керівник отримає відповідь про бронювання працівника в кабінеті на порталі "Дія", а в людини оновиться про це інформація в "Резерв+". Якщо вона хоче отримати паперове підтвердження, то така можливість також буде. І обидва формати однаково чинні. Якщо в бронюванні відмовили, керівник також отримає відповідь у кабінеті на порталі "Дія", - розповів Федоров.

На сайті уряду ввечері в п'ятницю була оприлюднена постанова №650 "Деякі питання бронювання військовозобов'язаних під час воєнного стану" від 5 червня, в якій Мінцифри, Міноборони, Мін'юсту доручено протягом місяця забезпечити електронну інформаційну взаємодію між Єдиним державним вебпорталом електронних послуг, Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов'язаних та резервістів та Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб громадських формувань (ЄДРПОУ) у режимі реального часу для оформлення бронювання військовозобов’язаних

Крім того, Пенсійний фонд України та Міноборони протягом місяця мають забезпечити електронну інформаційну взаємодію між реєстром застрахованих осіб Держреєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування та Єдиним держреєстром призовників, військовозобов'язаних і резервістів щодо працівників підприємств, установ та організацій віком від 17 до 60 років, їхніх посад, які претендують на бронювання, в режимі реального часу для оформлення бронювання в електронній формі.

Пенсійний фонд має також за місяць технічно забезпечити приймання цієї інформації в електронній формі через свій вебпортал електронних послуг від держорганів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА