07:27 18.11.2023

OpenAI звільняє генерального директора Сема Альтмана

2 хв читати
OpenAI звільняє генерального директора Сема Альтмана

Рада директорів компанії ChatGPT пізно ввечері в п'ятницю звільнила генерального директора OpenAI Сема Альтмана, повідомляє агентство Reuters.

Технічний директор OpenAI Міра Мураті виконуватиме обов'язки тимчасового генерального директора, повідомила компанія, додавши, що вона проведе формальний пошук постійного генерального директора.

Це оголошення приголомшило багатьох співробітників, які виявили різку зміну керівництва з внутрішнього оголошення і публічного блогу компанії. OpenAI запланувала екстрені загальні збори для обговорення новин зі співробітниками в п'ятницю вдень, повідомила людина, обізнана із ситуацією.

"Звільнення Альтмана послідувало за процесом дорадчої перевірки, проведеної радою директорів, яка дійшла висновку, що він не завжди був відвертим у спілкуванні з радою директорів, що обмежує його здатність виконувати свої обов'язки", - повідомила OpenAI в блозі, не вдаючись у подробиці.

За підтримки мільярдів доларів від Microsoft у листопаді минулого року OpenAI поклала початок захопленню генеративним штучним інтелектом, випустивши свого чат-бота ChatGPT, який став одним із програмних застосунків, які найбільш динамічно зростають у світі.

Навчений на масивах даних, генеративний ШІ може створювати абсолютно новий людиноподібний контент, допомагаючи користувачам розкручувати курсові роботи, виконувати домашні завдання з науки і навіть писати цілі романи. Після запуску ChatGPT регулювальні органи спробували надолужити згаяне: Європейський Союз переглянув свій Закон про штучний інтелект, а США почали роботу з регулювання штучного інтелекту.

Альтман, який керував Y Combinator, є серійним підприємцем та інвестором. Під час свого світового турне цього року він був обличчям OpenAI та надзвичайно популярної технології генеративного штучного інтелекту.

Альтман написав на X незабаром після того, як OpenAI опублікувала свій блог: "Мені сподобався час, проведений в OpenAI, про те, що буде далі, пізніше". Альтман не відповів на запити про коментарі. З OpenAI зв'язатися для подальших коментарів не вдалося.

"Microsoft, як і раніше, віддана Мураті та їхній команді, оскільки ми представляємо нову еру штучного інтелекту нашим клієнтам", - заявив агентству Reuters у п'ятницю представник виробника програмного забезпечення.

Мураті, яка раніше працювала в Tesla, приєдналася до OpenAI 2018 року і пізніше стала технічним директором компанії. Вона курирувала запуск продуктів, зокрема ChatGPT.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА