06:39 26.04.2022

Ілон Маск уклав угоду на купівлю соцмережі "Твіттер" за $44 млрд

2 хв читати
Ілон Маск уклав угоду на купівлю соцмережі "Твіттер" за $44 млрд

Компанія Twitter у понеділок оголосила, що уклала угоду з американським мільярдером Ілоном Маском на купівлю її соцмережі за $44 млрд.

"Twitter, Inc. (NYSE: TWTR) сьогодні оголосила про укладання остаточної угоди щодо придбання компанією, яка повністю належить Ілону Маску, за $52,2 за акцію. Загальну суму угоди оцінюють приблизно в $44 млрд", - йдеться у пресрелізі, поширеному соцмережею.

Голова ради директорів Twitter Брет Тейлор, зі свого боку, написав у твіттері, що в компанії ретельно оцінили пропозицію Маска й вважають ухвалене рішення "найкращим рухом уперед для акціонерів Twitter".

Сам Маск заявляв, що хоче покращити соцмережу за рахунок "нових можливостей".

"Твіттер має величезний потенціал, і я з нетерпінням очікую спільної роботи з компанією та спільнотою користувачів, щоб розкрити його", - наведено в пресрелізі слова мільярдера.

Раніше в понеділок газета The Wall Street Journal із посиланням на джерела повідомила, що в неділю Маск і керівники Twitter зустрілися для переговорів і досягли певного прогресу.

Маск зробив пропозицію щодо придбання Twitter 14 квітня, оцінивши компанію в $54,2 за акцію, або $43,39 млрд загалом. Тоді він заявив, що ця пропозиція є "найкращою та останньою", і, за словами джерел, підтвердив у розмові з головою ради директорів компанії Бретом Тейлором, що не має наміру підвищувати пропозицію.

Очікувалося, що Twitter відхилить пропозицію Маска, оскільки 15 квітня рада директорів компанії погодила додаткову емісію акцій як захист від поглинання, ініційованого головою Tesla (SPB: TSLA) Inc.

Проте минулого тижня Маск, який володіє 9,2% акцій Twitter, повідомив, що має ресурси в розмірі $46,5 млрд для фінансування угоди й готовий зробити пропозицію про прямий викуп паперів в акціонерів. Після цього позиція керівників Twitter змінилася, і вони погодилися на переговори з Маском.

Своє бажання викупити Twitter мільярдер пояснює прагненням зробити соцмережу "платформою для свободи слова" в усьому світі.

Акції Twitter подорожчали на 27% за останній місяць, на закриття ринку в п'ятницю їхня вартість становила $48,93.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА